Den här måndagskvällen bjuder inte på det roligaste utbudet då det endast spelas fyra matcher i Superettan, och från den i Värnamo hämtar jag ett spelobjekt. Dagens gäster, Hammarby, har långt ifrån levererat likt förväntningarna löd och tåget för det här året har passerat. Jag kommer att köra på ett målspel där insatsen drar sig över medel.

  • Match: Värnamo – Hammarby
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Pinnaclesports
  • Insats: 7/10
  • Spelstopp: 19:00

För Hammarbys del är det för tillfället tio poäng upp till tredjeplatsen medan det är fem poäng ner till kvalplatsen nedåt. Det är bara att inse för lagets supportrar att den här säsongen är över, och att man får göra det bästa av de matcher som återstår. Det som kallades för Thomas Dennerby-effekten när man i hans första match besegrade ett mycket svagt Örgryte med 3-0, kastades helt undan när man i senaste matcherna gjorde en av säsongens sämsta prestationer i en förlustmatch mot Ljungskile (0-1).

Alldeles precis som vanligt i Superettan kommer Hammarby i afton igen vara spelförande och försöka luckra upp ett lågt sittande motstånd, vilket man den här säsongen haft stora problem med. Anfallsspelet har varit fruktansvärt bedrövligt och man har endast mäktat med 15 mål på 17 matcher, och då är det inte speciellt märkvärdigt att man bara har sex segrar.

värnamo - baejn

Värnamo befinner sig ungefär på den placering som man inför säsongen hade kunnat förvänta sig. För tillfället på en kvalplats och två poäng upp till säker mark. Nu när seriens populäraste lag kommer på besök lär man vara extremt taggade att visa upp sig och man lär inte riskera alltför mycket för att gå bort sig i defensiven. En poäng kommer man att vara nöjda med. Man kommer att sitta lågt och låta bortalaget föra matchen vilket kommer att räcka en bra bit.

                                                                                                                                                           

Även om det känns som att Värnamo absolut kan lyckas med att skaka och ta poäng av Hammarby, väljer jag att enbart köra det här underspelet. Bortalaget kommer att rulla runt mot ett Värnamo som också är målsnåla hemma på Finnvedsvallen, där 4/5 senaste matcherna gått under den här linan. För Hammarbys del har de senaste 5/6 gått under 2,5 mål. Det här känns stabilt och insatsen är 7/10 units. 

/Mikel