Ny vecka och nya möjligheter. Denna måndag är dock lite snål och bjuder inte på så många matcher, men jag hittar ändå ett roligt lir i superettan mellan Värnamo och Ängelholm. Ängelholm som låg sist ett tag, har höjts sig rejält och är för tillfället över kvalstrecket medan Värnamo alltid varit kring kvalstrecket men även där är man snäppet över. En intressant match där bägge lagen har oerhört mycket att spela för och alla poäng är värdefulla. Jag kan inte ta ställning och väljer istället att förlita mig på överspelen som ser fina ut. Häng med!

  • Match: Värnamo – Ängelholm
  • Spel: Över 2,5 mål + BLGM
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

varnamoAngelholms_FF_logo

Hemmalaget Värnamo som ofta varit ett stabilt superettan lag ligger i år och fiskar nere i botten av tabellen. Man har visat upp en ojämnhet som naturligtvis skadar laget och bortaplans spelet har fått lida rejält. Ser vi till formen så är den exakt som jag beskrev det, ojämnt och ovisst. Senast förlorade man mot Sirius, 2-0, för att gången innan det slå Örgryte i cupen, 0-2. Sedan torskar man mot AFC United, 2-3, och vinner mot GAIS, 1-3. Där av är det svårbedömt vart man har truppen och jag väljer istället att förlita mig på överspelen. Man har sett till inbördes möten mot just precis Ängelholm gått över 2,5 mål i samtliga fem senaste matcherna. Övertygande!

Inbördes möten: 
Ängelholm – Värnamo = 2-2
Värnamo – Ängelhoöm = 4-0
Ängelholm – Värnamo = 2-2
Värnamo – Ängelholm = 2-5
Ängelholm – Värnamo = 2-1

Som man kan se så är det oerhört mycket mål mellan dessa lag och allt talar för det då Ängelholm verkligen inte fått koll på sitt försvarsspel i år. Man har släppt in näst mest mål i serien, hela 38, och i de senaste tre matcherna har två slutat 3-3. Man har dock till skillnad från Värnamo lyckats etablera en god och jämn form där man har sex raka matcher utan förlust. Idag utgår jag från statistik och känner mig säker!

Så mitt lir blir ganska uppenbart, men då oddset inte är tillräckligt tilltalande väljer jag en annan rolig lina. Över 2,5 mål plus båda lagen att göra mål ger ett fint odds till 1,90 vilket i mina ögon är spelvärt. Insatsen får ligga på medel!