Det är dgs för Serie B i Italien igen och jag lägger viss fokus på Varese-Catania där nere i botten. Hemmalaget ligger jumbo men har fortfarande en chans att slippa direktnedflyttning men då bör man ta 3 poäng mot ett lag som innehar just den sista kvalplatsen nedåt. Och ja det är ju Catania som har den som kommer från en vinst och säkert skulle känna att ett oavgjort resultat på bortaplan inte är fy skam. Vad tippas då?

  • Varese – Catania
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Varese ligger alltså jumbo i Serie B och det är på tiden att man börja samla ihop poäng, men man är inget bra lag och man har dessutom ekonomiska bekymmer som ju flera lag i Italien har. Formen är dessutom ganska usel om vi ser resultatmässigt då man har 9 raka utan vinst varav 6 förluster. Men ifall man ska få med sig minst 1 poäng eller de behövande 3 poängen så är det just på hemmaplan, där man ju ändå tagit 23 av sina 28 poäng och gjort 26 av sina 35 mål totalt. Baklängesmålen är nästintill samma såväl hemma som borta.

Inte hittat några avstängningar eller skador men tränaren säger i alla fall i en intervju inför att dom kommer gå för det för att försöka få med sig 3 poäng från denna match vilket tyder på att man kommer får framåt vilket lär öppna upp matchen. Och som jag sa på hemmaplan brukar man försöka i alla fall vilket även statistiken pekar på då man haft 13 matcher av 17 matcher där båda lagen gjort mål.

varese_200x200    catania_200x200

Catania har jag ju tjatat om rätt länge nu och man har truppen för att ligga högre än man gör men på något sätt så ligger man där nere och harvar. Dock vann man senast i en match som lika gärna kunde slutat med förlust då Avellino hade sina chanser till att göra mål. Till den här matchen så är man helt plötsligt favoriter på bortaplan där man är ganska dåliga eller vad sägs som 0 vinster 5 oavgjorda och 11 förluster denna säsong på bortaplan. Men nu möter man ju jumbon så chansen att förbättra på den usla resultatraden ökar ju.

Till denna match så har vi mittbacken Sauri borta som klev av skadad senast, däremot så har vi backen Shiavi åter efter avstängning. Även målvakten Jean Francois Gillet är tillbaka efter landslagsuppdrag, men det ska väl sägas att hans starta i Catania efter att ha blivit värvad i januari, inte varit den bästa direkt. Sedan så har vi avstängning på offensiva mittfältaren Rosina, men anfallsduon längst fram är intakt. Defensiven har varit Catanias problem hela säsongen och det känns som att man kommer få problem när man nu spelar på bortaplan mot jumbon Varese, men att offensiven är så bra att det förmodligen räcker till minst 1 poäng ändå. Ska vi säga 1-1, 1-2?


Varese kommer gå för det har tränaren sagt viket kommer öppna upp matchen, men defensiven i hemmalaget är inte av högsta klass, offensiven brukar dock stämma på hemmaplan. Catania är inte alls lika bra borta som hemma, men tror absolut att man kan utnyttja den offensiva inställning Varese kommer till inför denna match då dom bara måste ta 3 poäng. Men defensiven hos Catania är ju inte på någon hög nivå heller, men offensiven hos gästerna är riktigt bra. Senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till Catania i november. Jag spelar båda lagen gör mål till oddset 2.10. Insatsen får bli under medel. Jobba!!

/ L’orso