Många matcher på sistone där toppen möter botten och så är det även här. Toppade Varbergs BoIS tar emot ett Brommapojkarna som kämpar i nedre delen av tabellen. Det skiljer hela 17 poäng lagen emellan och idag får vi se en måste match för bägge lagen om man hade tänkt hänga med i tabellen. De tidigare resultaten säger helt klart sitt och jag utgår därifrån när jag hittar ett fint spel. Häng med!

  • Match: Varbergs BoIS FC – Brommapojkarna
  • Spel: Varbergs BoIS FC 1/1 (ht/ft)
  • Odds: 2,30 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.30

Varbergs_BoISbrommapojkarna-logo

Börjar vi med att kika på Brommapojkarnas läge så kan man säga att det är kritiskt och laget riskerar att åka ned. Att man kan tappa så snabbt, från att lira i allsvenskan till att vara på nedflyttningsplats i superettan, får vi sällan se. Man har lyckats skrapa ihop tio poäng vilket räcker till en delad fjortonde placering och endast två vinster har tagits på hela, snart, 16 spelade omgångar. På den senaste tiden har man ryckt upp sig och där av dessa enstaka poäng. Senast lyckades man få med sig ett oavgjort resultat mot Mjällby för att gången innan det slå Frej med hela 0-4. Det räcker dock inte till att övertyga mig då man i mina ögon inte har någon chans mot ett så pass stabilt lag som Varberg.

På andra sidan står Varberg som visat sig vara oerhört svårslagna i år och lyckats etablera ett riktigt fint försvarsspel som bäddar gott inför framtiden. Endast nio insläppta mål hittills vilket är bäst i serien och kanske till och med rekord bra. Däremot har offensiven inte funkat riktigt lika bra, men med hjälp av det goda försvarsspelet så räddas man upp och ofta vinner med uddamålet. Idag ställs man mot ett mycket sämre motstånd och en perfekt chans till att förbättra sitt målsnitt ges. Det tror jag också att man gör då man verkligen visat sig vara ett stabilt superettan lag. Spik!

Så vad blir mitt lir? Enligt spelbolagen anses Varberg vara storfavoriter och jag får ta mig till en annan intressant lina. Varberg att leda halvtid och vinna fulltid erbjuder ett fint odds på 2,30. I mina ögon är det spelvärt och insatsen får ligga på medel!