Fortsätter med den svenska fotbollen, men den här gången flyttar vi ner ett snäpp till Superettan. BoIS-derby, om man ser till lagnamnen, på Påskbergsvallen där Varberg tar emot Landskrona när serien vänder i spelschemat. Det ena laget lyckades slå den här linan när de drabbade samman i måndags och jag menar på att det kan gå vägen på nytt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Superettan
  • Match: Varberg – Landskrona
  • Spel: Landskrona över 1,5 mål
  • Odds: 2,20 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00 26/7

Varberg placerar sig på kvalplats nedåt där omstarten inte var någon höjdare. Förlust borta mot kvällens motstånd med hela 5-0 där ingenting stämde. Landskrona står just nu på den övre halvan av tabellen, avståndet uppåt till mer betydande positioner känns dock smått avlägset för tillfället.

Om man ser till den senaste matchen så har Varberg, som genom säsongens gång redan haft problem med skador på defensiva pjäser, ett avbräck på mittbacken Erkan Saglik som saknas pga avstängning. Landskrona förväntas, enligt huvudtränaren Jörgen Pettersson till lagets hemsida, starta med samma elva på nytt.

BM_BoIS-OSK_5_862059v530x800

För egen del lägger jag stort fokus på siffror inför kvällens match, siffror som inte ska ljuga efter halva serien spelad. Varbergs försvarsspel har inte fungerat från start där man har haft stora bekymmer med att freda sitt eget mål. Faktum är att Varberg har släppt in fler mål än bottenlaget Brage, som ligger hjälplöst sist med 5 inspelade poäng av 45 möjliga. Man är dock någorlunda fyndigt framåt, där Gabriel Altemark-Vanneryr (skytteligaledare) & co har bidragit till att tabellplaceringen inte är avsevärt mycket lägre.

Varberg, som ännu inte har lyckats hålla nollan intakt under den här säsongen, släpper in i snitt 2,33 mål per match. Om man ser till lagets 7 senaste matcher så är tidigare nämnda Brage (0,6 mål/match) det enda laget som inte har lyckats göra 2 mål eller fler på de grönsvarta.

Landskrona har inte riktigt det som krävs för att haka på topplagen, men trots det har man ett par intressanta drag att komma med. Anser att man har ett par giftiga spelare runt omkring boxen som kan hitta på saker när man väl kommer in i matcherna på rätt sätt, och jag vill nog tro att det kommer skapas möjligheter även här. Anfallsspelet har även blivit något mer vägvinnande i takt med att säsongen har gått framåt, 17 gjorda mål i lagets 7 senaste matcher att jämföra med 7 mål framåt i de 8 inledande matcherna.


De övriga spelbolagen har inte varit alltför snabba på att släppa oddsen till den här spelformen, där Betsson, Betsafe och Unibet är några av få att jämföra med på drygt 2,04 till 2,10. Tror inte att det blir lika lekande lätt för skåningarnas del den här gången, men 2,20 emot seriens svagaste försvarsspel lockar till spel. Landskrona att göra minst 2 mål i matchen testas med en medelinsats.

/Puyol