Alla matcher betyder någonting vid den här tidpunkten känns det som. Varberg har öppnat hyfsat starkt och är idag ganska kraftiga favoriter mot Halmstad. Något som jag tycker är fel. Det är två jämna lag som möts och Halmstad har underpresterat hittills.

  • Match: Varberg – Halmstad
  • Serie: Hockeyettan Södra Vår
  • Speltips: Halmstad ML
  • Odds: 2.26 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 17/1, 16.00

varbergVarberg har gjort en klart godkänd säsong med tanke på att man är nykomligar i den tuffa söderserien. Man kom på åttonde plats och hade ett hett race Halmstad, KRIF och delvis Nybro om en femteplats. Däremot så räckte man inte till mot de stora lagen och det var väl det lite som fällde avgörandet. Mot lagen på den undre halvan gjorde man det bra och tog sina poäng, men mot lagen uppe i toppen hade man det riktigt tufft. Idag möter man Halmstad i en match där alla poäng är väldigt viktiga inför fortsättningen. Man har ett ganska ålderstiget lag för att spela i hockeyettan och det finns en del sköna lirare i laget som till exempel Jari Tolsa. Matchen idag tror jag kommer bli otroligt jämn, och man är favoriter idag för att man har hemmaplan. Däremot så är man löjligt lågt nedtryckta i ca 1.80 och det tycker jag är för lågt. Nog för att Varberg ska vara favoriter, men Halmstad har klart högre kapacitet i sitt lag än vad hemmalaget har. Höstens två möten vann Halmstad dessutom ganska enkelt. I Halmstad slutade det 3-2 efter sudden då man var stundtals utspelade och hemma i Varberg slutade det hela 1-5 till Halmstad, även om resultatet kanske inte speglade matchen helt.

halmstadHalmstad känns som  det har underpresterat till och från under hela säsongen. Man har på pappret ett ganska bra lag och borde kunnat ta fler poäng än vad man gjorde under grundserien, men det har varit alldeles för mycket upp och ner. Antingen så är det så det är, eller så överskattar jag dem bara litegrann. Förra matchen gjorde man ett riktigt bottennapp hemma mot Dalen. Man gick ut hårt och hade 1-0 efter den första perioden, men känslan av att det gick lite för lätt i första fick man sedan uppleva när man kom ut till den andra perioden. Dalen kom ut som ett nytt lag och vände och vann matchen efter att ha avgjort med sitt 2-1 mål i övertid. Jag tror vi får se ett revanschsuget lag idag. Man behöver en vinst och man har goda chanser idag mot Varberg. Man har som sagt en högre kapacitet än sina motståndare i grunden och får man bara ut det på rätt sätt så vinner man. När man förlorade mot Olofström och åkte till Mörrum matchen efter så var det ett helt annat lag som spelade och får vi uppleva samma känsla idag så är det Halmstad som kommer att få åka hem med minst två poäng. Man har också ett litet psykologiskt övertag på Varberg med tanke på att man vunnit båda matcherna under grundserien sedan Varberg gick upp från tvåan. Fortfarande oklart om Berström eller Sjöström är tillbaka idag. Skulle de vara tillbaka så är det bara plus.


Varberg har gjort det bra hittills, men är alldeles för stora favoriter i dagens match. Halmstad har minst lika stora chanser att vinna matchen idag och jag tycker vi har fått ett klart överodds på dem. Mitt spel blir alltså Halmstad ML till oddset 2.26 hos betsson. Insatsen stannar på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden