Senast det begav sig i Vansbro var nordicbet väldigt generösa med oddset på hemmalaget. Man har tydligen inte lärt sig läxan utan har även nu satt ut ett spelvärt odds som jag dunkar in degen på.

  • Serie: Div 4 Dalarna
  • Match: Vansbro – Husby
  • Spel: Vansbro
  • Odds: 1.45 @ nordicbet
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp 19:00 – 21/6

Vansbro är fortfarande med i toppskiktet av dalafyran och ligger just nu på en tredjeplats i tabellen med 6-2-1 på sina 9 spelade matcher. Hemma på Vanåvallen är man otroligt starka och har tre vinster samt ett kryss hittills i år, med en målskillnad på fina 12-3. Senast på hemmagräset när jag rekade Vansbro vann man med komfortabla 4-2 mot Slätta, i en match som hemmalaget ägde och kunde vunnit med betydligt fler bollar. Nu senast kryssade man mot Tunabro (4-4) på bortagräs efter att Tunabro kvitterat i den 88:e minuten . Gör man fyra mål så ska man vinna en match, men enligt rapporter så hade Vansbro ett par defensiva spelare borta vilket förklarar antalet insläppta mål.

Inga uppgifter på om dessa defensiva spelare finns med här, men det spelar heller ingen roll för mitt spel. Husby är inget anfallsglatt gäng och jag tycker Vansbro borde kunna reda ut detta oavsett.

Husby har gjort det helt klart godkänt hittills denna säsong och ligger bakom Vansbro på en fjärdeplats med raden 4-3-3 på 10 spelade matcher. Man har faktiskt två raka vinster och ett kryss med sig i ryggsäcken till den här matchen, men dessa poäng har tagits mot billiga gäng och inte alls i Vansbros kaliber. 0-0 mot Säter som ligger toksist, 1-0 mot Nyhammar som ligger näst sist, samt 4-2 mot Ulfshyttan som även dem ligger i botten av tabellen. Mot just Ulfshyttan senast var man dessutom riktigt illa ute med underläge 1-2 med dryga fem minuter kvar, då man kunde kvittera på straff och sedan även sätta ytterligare två baljor.


Vansbro är det klart bättre laget av dessa två och man är som sagt väldigt starka på hemmagräset. Husby har haft en del stolpe in mot skitgäng på slutet och här kommer man åka på däng om man inte lyfter upp spelet avsevärt. Känns som ett väldigt säkert spel som man även kan använda som ”virke” i en dubbel eller trippel om man vill få upp oddset.

/e@sy