Maxspel på gång i division 2! Förra gången det rekades maxspel i denna serien gick det hur bra som helst och Gauthiod slog Kortedala. Idag är det dags för en annan match som står mellan Vänersborg och Kumla, och jag har en klar vinnare. Hemmaplan och helt enkelt mycket bättre, Vänersborg mot seger. Häng med!

  • Match: Vänersborgs FK – IFK Kumla
  • Spel: Vänersborgs FK rak vinst
  • Odds: 1,65 @ nordicbet
  • Insats: 10/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Börjar vi med Kumla så tror jag man nästan är lite förvånade själva över hur bra det har gått. Man har plockat hela 13 poäng på 7 spelade matcher och vid vinst går man om Vänersborg och till serieledning, förutsatt att topplagen förlorar. Men sanningen är att poängen faktiskt lurar. Man är nykomlingar och spelar inte någon särskilt bra fotboll. Efter endast några fåtal omgångar spelade, kan ju vem som helst ha lite flyt och därmed vara med uppe i toppstriden. Idag möter man Vänersborg som man enligt mig inte har någon som helst chans mot, även med flyt och tur. Bortaplan mot ett bra motstånd plus att det är konstgräs man spelar på, vilket inte gynnar ens spelidé som är att tjonga. Avslag!

Över till Vänersborg som varit riktigt bra och hänger med uppe i toppen tillsammans med Skövde. Man spelar tillsammans med Karlstad den finaste fotbollen i serien och bollinnehav är något man strävar efter. På hemmaplan är man starka och konstgräset passar en perfekt. Idag ställs man mot ett motstånd som lär backa hem och bara tjonga upp bollen, vilket man älskar och enligt mig är det spel mot ett mål. Vänersborg ska bara plocka hem detta utan snack och jag blir förvånad om det händer något annat. Spik!

Så maxspelet ska presenteras. Som det också framgår i texten så tror jag starkt på Vänersborg som möter ett Kumla som är klart sämre. Hemmaplan avgör en hel del för mig och maxspelet blir raka ettan!