Här har jag varit inne på att spela ena laget väldigt länge, men jag har tvekat och funderat väldigt mycket. Då kom det lite skadeinformation som gör att jag hugger direkt. Det är en tongivande spelare i ena laget som kommer följa matchen från sjuksängen. Läs mer!

  • Match: Vänersborg – Bollnäs
  • Spel: Bollnäs (1×2)
  • Odds: 1.70
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.00

Vänersborg har en bra form med två raka vinster i ryggen inför kvällens drabbning med Bollnäs. Näst senast så bortaslog man Tillberga med 6-3 för att senast besegra Kungälv med 5-2 på hemmais. Men i ärlighetens namn är inte detta några större prestationer då motståndet inte varit det bästa. Tillberga är jumbo och Kungälv är totalt usla på bortais, så dessa segrar är ingenting som jag höjer på ögonbryna för.

En av de mest formstarkast spelarna i laget är Micke Olsson som även leder den interna poängligan med 18 poäng (9+9) på lika många matcher. Han har gjort riktigt grymma matcher på slutet och är väldigt viktig för laget offensivt. Nu kommer han inte till spel ikväll pga feber, vilket givetvis försämrar Vänersborgs chanser till poäng.

Bollnäs är ett lag som jag tror kommer vara med och slåss om guldet i år då man har en riktigt stark och bred trupp. Formen har dock lyst med sin frånvaro på slutet och man kommer till detta möte med två raka förluster. Förlusterna har dock varit knappa och mot bra lag som Hammarby och Villa-Lidköping. Bollnäs är bäst i serien på hörnor och sätter faktiskt 16% av sina hörnslag, kan jämföras med Vänersborgs 7%.

————————————————————————————–

I grund och botten så är Bollnäs det klart bättre laget av dessa två, när dessutom Micke Olsson är sjuk så tror jag på en säker bortavinst här.

/e@sy