Vancouver tar idag emot Washington och har genom åren haft det relativt enkelt mot just Caps. Man har dock inte så många möten med varandra senaste säsongerna och känslan är att historiken spelar mindre roll utan här kommer vi mer gå vad jag känner för lagen just nu.

  • Match: Vancouver – Washington
  • Speltips: Washington ML
  • Odds: 1.91 @ Ladbrokes
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 23/10, 04.05

vancouver_200x200Vancouver har faktiskt startat säsongen riktigt bra och man ligger på en andraplats i Pacific Division. Nu kan man ha haft lite flyt i början och det är en lång säsong, men i det långa loppet så tror jag inte att Nucks kommer att hålla. Det man kan vinna på är att man spelar ett relativt tråkigt spel och det kan man få med sig en hel del poäng på, men kvalitetsmässigt om man tittar på spelare för spelare i det här laget ett sämre lag på pappret än vad Washington är. Trots att det är Vancouver som spelar på hemmaplan idag så ser jag nästan en liten fördel för Capitals då Vancouver enligt mig är ett bättre lag på bortaplan då man får spela sitt så kallade ”tråkspel”. Hemma måste man bjuda fansen på lite och det har satt lite käppar i hjulen hittills och även under förra säsongen när man spelade bättre på resande fot. Möjligtvis studsar man tillbaka idag och tar sin första hemmaseger för säsongen, men som jag känner just nu är det fördel för ett formtoppat Washington. Ryan Miller är kvällens starter.

washington_200x122Just Washington har startat med fyra segrar av fem möjliga försök och det får vi säga är riktigt bra. Nu har man även fått tillbaka Niclas Bäckström som verkar ha kommit in i det bra och redan gjort fem poäng på två spelade matcher. Jag tycker årets upplaga av Washington ser riktigt bra ut. Man har en grym målvakt och en backuppsättning i världsklass, även om just den kanske är snäppet sämre än förra året. Framåt ser det grymt ut där man har fyra riktigt bra kedjor. Nya förstafemman med Ovechkin-Kuznetsov-Oshie har varit riktigt bra tillsammans och lär fortsätta producera. Känslan idag är att Nucks kommer vara spelförande och med tanke på att Washington har så pass härliga backar som älskar att täcka skott så tror jag man kommer kunna kontra sönder Vancouver tillslut. Lyckas man inte med det så har man så pass skickliga spelare offensivt sett att man ska kunna klara det ändå. Som sagt så har Vancouver haft det ganska lätt för Caps de senaste åren, men samtidigt har man inte mött varandra så många gånger och dessutom är Caps ett klart mycket bättre lag just nu. Braden Holtby startar i kassen.


Jag ser en nackdel att Vancouver spelar på hemmaplan då man tvingas vara det spelförande laget och det tror inte jag kommer hålla i längden. Caps är riktigt bra för tillfället och har goda chanser idag. Mitt spel blir därför Washington ML till oddset 1.91 hos Ladbrokes. Insatsen landar på medel och 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden