Inatt tar Nucks emot ett St Louis som fått en tung start, men målvakten Jake Allen har vänt deras trend och nu har man två raka vinster. Men är denne Allen så bra som det låter och klarar han av Vancouvers vassa offensiv?

  • Match: Vancouver – St Louis
  • Speltips: Vancouver över 2.5
  • Odds: 1.81 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18/2, 03.05

Vancouver har gjort det bra på slutet, men förlorade senast med 4-3 mot Dallas efter ha tappat en ledning med 8 minuter kvar. Innan detta hade man sex raka segrar. Bröderna Henrik- och Daniel Sedin ligger etta respektive tvåa i interna poängligan. Efter dem lurar Alexander Edler på tredje platsen. Svenskarna är som vanligt heta i Vancouver. Senast gjorde också Ryan Kesler comeback och han stod för en målgivande passning direkt. Det är en grym förstärkning offensivt. Nucks fina form framåt kommer säkerligen fortsätta ikväll också då man möter ett för tillfället ganska svagt lag defensivt. Hemma är man alltid starka, men med tanke på att Bllues offensiv är såpass bra så vågar jag inte lita på att man vinner matchen, utan kommer istället välja att spela Vancouver team total over 2.5 istället. Det ska man fixa idag.

St Louis har haft en tuff period med många förluster och många insläppta mål. De stora anledningarna till detta spel är framförallt från Blues sida. Att Vancouver har en fin offensiv, framförallt på hemmaplan, det vet vi. Däremot att St Louis har en så dålig defensiv är vi inte vana att se. Kanske har man dock fått ordning på den nu när man vunnit två raka. Har dock svårt att se dem hålla Vancouver under 2.5 mål. På de sju senaste matcherna har man släppt in hela 31 mål, vilket ger ett snitt på 4.43 insläppta per match. Målvakten Brian Elliott har inte gjort sina bästa matcher, men samtidigt kan man inte lasta honom för allt. Både backar och forwards har sett smått förvirrrade ut i egen zon. Nu har man dock valt att ställa tredjemålvakten Jake Allen istället och enligt mig är han en av de sämre målvakterna som spelar i NHL för tillfället, trots att han har tagit två raka segrar med Blues så tycker jag han haft en del tur. Han är trots allt rankad som nummer tre i St Louis och det är inte utan anledning. De mål han har släppt in har inte sett alltför otagbara ut. Räddningsprocenten är trots allt på 87.9%. St Louis har släppt in minst tre mål i 6 av 7 senaste matcherna och jag förväntar mig att de kommer få det tufft ikväll med.

Vancouver över 2.5 mål till oddset 1.81 spelas hos Pinnacle. Just det oddset är högre än moneyline-vinst och ska man vinna så lär man få behöva göra minst tre mål ikväll då Blues har kapacitet framåt. Väljer därför team total istället för ML.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden