Jag kommer testa ännu ett spel denna natt då utbudet är stort. Vancouver står som värd för Pittsburgh och jag har hela mina analys av matchen klar redan innan. Frågan är om det blir så eller om jag har fel? Mitt tips blir att Pens står som vinnare, men ändå så är det ett annat spel jag kommer testa.

  • Match: Vancouver – Pittsburgh
  • Speltips: Vancouver flest skott på mål
  • Odds: 1.95 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/2, 04.05

vancouver_200x200Vancouver har gjort en säsong lite över förväntan hittills. Man startade riktigt bra och förstafemman med Sedin-Sedin-Vrbata var en av ligans klart vassaste. På senare tid har laget gått ner sig lite och man är inte lika stabila som man var tidigare. Vad det beror på är svårt att veta, men det är så det är. De sista matcherna verkar det som man hittat lite spel igen och framförallt har alla kedjor varit väldigt kreativa i anfallszon, vilket de normalt sett inte är och har också varit ett problem under hela säsongen. Man har spelat ett antal matcher i rad på hemmaplan nu och man är bekväma med sitt spel. De sista fyra matcherna har man vunnit skotten helt överlägset i samtliga och det visar att man försöker bättra sitt spel. Det gäller bara att få utdelning också. Dessa fyra matcher har man ändå skjutit 34, 33, 37 och 38 skott vilket tyder på att man har skapat väldigt mycket. Kanske börjar man hitta lite flyt i spelet igen? I vilket fall så kommer det bli en jämn match ikväll där små marginaler kommer avgöra. Jag tror ändå på Pittsburgh här vilket gör att Nucks bör vara det lag som får jaga ledning och då kommer det matas skott in mot kassen. Vancouver har faktiskt vunnit vunnit skotten i 7 av de 10 senaste matcherna inbördes. Man saknar Kevin Bieksa, Chris Tanev och Brad Richardson. Miller startar i kassen.

pittsburgh_200x200Pittsburgh har verkligen hittat formen igen på slutet. Jag har sett några av matcherna och jag tycker faktiskt att det börjar se stabilt ut på många fronter. Man har inte öst in mål framåt, men offensiven ska inte vara det stora bekymret då man har en väldigt bred och bra offensiv trupp. Problemet har till och från under säsongen varit spelet i egen zon, men nu verkar det betydligt mycket mer stabilt än förut. Man har de sista fyra matcherna hållit ner motståndarna till totalt 81 skott mot eget mål. Det är riktigt bra med tanke  på hur man spelat den sista tiden. Framåt brukar man skapa chanser, men som jag ser det nu så kanske Pens är lite trötta med tanke på att man är back-to-back och dessutom spelar sin tredje bortamatch på fyra dagar. Min känsla är att Pens inte kommer gå framåt så mycket utan kommer spela ganska avvaktande och låta Vancouver vara det spelförande laget. Det tror jag kommer resultera i en hel del skott mot Pens kasse samtidigt som man inte gör mer än nödvändigt framåt. Vancouver är trots allt ett ganska  bra lag defensivt och det känns speciellt bra med tanke på de förutsättningar vi får ikväll. Säsongens hittills enda möte vann Vancouver med 3-0 och skotten med 31-21 till Nucks fördel. Pens saknar Maatta, Ehrhoff, Dupuis och Comaeu. Griess kommer att starta i kassen.


Med tanke på Pittsburghs hektiska spelschema så misstänker jag att man försöker dra ner lite på tempot idag. Nucks har skjutit mycket på slutet och lär få lägen ikväll också. Mitt spel blir alltså Vancouver flest skott på mål till oddset 1.95 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden