Inatt tar Vancpuver emot Pittsburgh och det kommer bli en tuff match. Det är två lag i bra form där jag förväntar mig att det kommer avgöras till fördel till det lag som för dagen har bäst spetskompetens. För mig är spelet givet här. Inte bara med hjärtat, utan även med hjärnan.

  • Match: Vancouver – Pittsburgh
  • Pittsburgh ML
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 5/11, 04.05

vancouver_200x200Vancouver har faktiskt öppnat säsongen överraskande bra och man har vunnit sex matcher av tolv spelade hittills. Det är bättre än vad jag förväntat mig. Laget man har den här säsongen är väl inget topplag i grunden och när väl säsongen är slut så tror jag också att man kommer vara en bit ifrån slutspelsstrecket då verkligheten förmodligen kommer komma ikapp dem. På hemmaplan har man fortfarande en del problem även om man nu tagit två raka segrar där mot Montreal och Philadelphia. Det jag känner med Nucks är att deras lag är lite för dåligt för att kunna styra matcherna, som de förväntas göra på hemmaplan. De hade det tufft förra säsongen på samma sätt och den här säsongen har man inte heller övertygat så känslan är också att det kommer fortsätta så hela säsongen. Man känns mer bekväma i att försvara sig och det gör som bäst på bortaplan när man kan ligga på kontring. Idag är det dem som ska föra matchen och man möter ett skridskoskickligt lag som ställer om snabbt. Det kommer bli tight, men känns som att Pens har bättre chans att vinna idag. Man saknar Sbisa och Prust. Ingen målvakt är bekräftad  i skrivande stund, men räknar med Ryan Miller.

pittsburgh_200x200Pittsburgh har kommit igång rejält efter den taskiga starten. Det som dock är lite oroande i en syn från ett Pittsburgh-fans är att laget är oerhört stabila bakåt och att man har en målvakt i Marc-Andre Fleury som varit grym. Tittar man på Pittsburghs lag på pappret så är det de offensiva spelarna som skrämmer och inte backuppsättningen. Nu ska man dock inte klaga med tanke på att det går bra som det gör. Och då har man ändå en hel del sparkapital att ta ut framåt då Sidney Crosby inte alls kommit igång ännu. Pittsburgh har fyra raka segrar och också sju segrar på de åtta senaste matcherna. Det är inget snack om att man är i toppform och kan man bara vara kyliga idag och spela lika stabilt bakåt så kommer man få fina kontringslägen. Man har många skickliga spelare offensivt och även om dem inte visat upp superformen framåt så är det fortfarande ett klart skickligare lag på pappret än vad Vancouver är. Marginalerna i NHL är dock inte stora och alla slår alla. Det vet vi om sedan tidigare. Jag kan dock inte blunda för det här med tanke på den formen man har. Inga skador att rapportera om och Fleury förväntas fortsätta i kassen.


Det kommer bli en tight match där spetskompetensen kommer avgöra. Den är klart bättre hos Pittsburgh och formen är galant. Mitt spel blir alltså Pittsburgh ML till oddset 1.95 hos bet365. Insatsen kommer att landa på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden