Vancouver kommer ifrån en seger mot bottenlaget Buffalo och siktar på att ta sin andra raka. Det kommer bli tufft motstånd då man möter ett Minnesota som är bra mycket bättre än vad tabellen visar. Mitt spel kommer bli på en vinnare här.

  • Match: Vancouver – Minnesota
  • Speltips: Minnesota ML
  • Odds: 2.28 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 1/2, 21.00

vancouver_200x200Vancouver vann senast mot Buffalo med 5-2 där man var helt överlägsna. Det ska man dock vara när man möter ett så dåligt lag som Buffalo, som dessutom verkar ha tappat helt det lilla spel man ändå hade ibland. Nucks gjorde två mål i powerplay vilket var positivt då det verkligen inte har klickat på slutet. Negativt var att man återigen släppte in mål i boxplay. Tittar man på Vancouvers form under hela säsongen så var man i början riktigt bra. Det var nog få lag som förstod hur bra kedjan med Sedin-Sedin-Vrbata var. Ju längre säsongen gått desto mer känns det som att lagen läst Vancouvers spel och man är inte alls lika bra som man var i början. Det kanske är lite rätt ändå med tanke på att truppen man har faktiskt inte är så bra som den kanske verkat under hösten. Nucks har faktiskt de senaste säsongerna haft det ganska lätt mot Minnesota när man spelat på hemmaplan. Dock ska det sägas att man inte har spelat så många matcher i Vancouver och tiden innan Suter/Parise kom till Minnesota så var Nucks det klart bättre laget än Wilds. Nu sedan deras ankomst till Minnesota har det varit klart jämnare. Det här året har inte heller Vancouver spelat så bra på hemmaplan. Möjligt att det är så att man inte är så bra på att föra spelet, vilket man ska göra när man spelar hemma inför sina egna fans. Jag tror man kommer få det tufft idag också. Nucks saknar Kevin Bieksa, Brad Richardson och Derek Dorsett.

minnesota_200x200Minnesota skriver jag om varje gång att det är ett väldigt roligt lag att kolla på. Man har många skickliga forwards som är bra på skridskorna och gärna lägger en massa puckar mot kassen. Den sista tiden runt jul så hade man det väldigt tufft då man inte fick några resultat med sig. Man hade målvakter som inte levde upp till förväntningarna och dessutom så var väl inte självförtroendet heller på topp. Man spelade dock väldigt bra i de flesta matcherna, men man fick inte in pucken helt enkelt. På slutet har det vänt lite för laget. Nu måste man fortsätta på det vinnande spåret om man ska ha någon chans på slutspelsplats senare i vår. Med den truppen man har så borde man klara det enligt mig. Nye målvakten Devan Dubnyk har varit ett lyft för laget och förhoppningsvis så är han den som hjälper dem till slutspel. Man spelar som bäst hemma i Minnesota, men har ett spel som funkar väldigt bra på resande fot, trots att poängen kanske inte trillat in som man velat. Jag tycker dock laget man har är riktigt starkt och när man är nästintill skadefria så ska man inte vara så stora  underdogs som bolagen målat upp dem till. Jag tror på en tight match och då ska det vara fördel Minnesota enligt mig.


Jag tycker att Minnesota spelat bättre än vad tabellen visar och oddset idag är ju riktigt lockande. Mitt spel denna afton kommer att bli Minnesota ML till oddset 2.28 hos Unibet. Insatsen kommer landa på 6 units och så hoppas vi på det bästa även denna dag.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden