Nytt år, nya möjligheter och en massa spel. Årets första rek från min sida kommer att bli ett skottspel i dagens enda match förutom Winter Classic. Matchen jag kommer lägga fokus på är den mellan Vancouver och Los Angeles där jag kommer att plocka ut en vinnare i antal skott.

  • Match: Vancouver – LA Kings
  • Speltips: LA Kings flest skott på mål
  • Odds: 1.80 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 2/1, 04.05

Vancouver har gjort en riktigt bra säsong hittills. Man är faktiskt ganska överraskande högt upp med tanke på att man spelar i en väldigt tuff division. En stor anledning för detta är såklart förstafemman där bröderna Sedin ingår tillsammans med nyförvärvet Radim Vrbata. Just Radim ar jag nämnt tror jag i varenda inlägg jag skrivit hittills om Vancouver för det är verkligen en stor tillgång man knutit till sig. Idag möter man Kings och mitt tips är på hemmalaget i denna drabbning. Jämför man lagen så är Kings ett mer komplett lag, men man har varit väldigt sårbara i sitt bortaspel. Därför tycker jag att Nucks är rätta favoriter idag för att vinna matchen. Det är bara bra om Nucks vinner för då kommer Kings mata skott mot Vancouvers kasse. Nucks är ett lag som skjuter ganska muycket, men jag är faktiskt inte så oroad över detta då Kings är mer stabila som lag. På slutet har Vancouver inte avlossat så många skott framåt. De senaste fem har man skjutit 14, 21, 27, 40 och 29 skott. I de matcherna man mötte topplag som Anaheim och San Jose lyckades man bara få iväg 14 respektive 21 skott, vilket borde bli på liknande sätt idag då man möter ett av ligans bästa lag bakåt och dessutom så är det en riktig toppmatch, vilket förmodligen borde betyda en tight match och det vinner Kings på när det gäller antal skott. Bakåt de sista matcherna har man ett snitt på en bit över 30 skott/match, vilket är betydligt mycket sämre än hur det såg ut i början. Känns lite som att Nucks inte alls är lika stabila som man var i början.

vancouver_200x200los_angeles_200x242

Los Angeles är väldigt ojämna tycker jag. Samtidigt är man inget superbra grundserielag utan man varvar allt som oftast upp lagom till slutspelet. Det som utmärker Kings som lag är att man oftast spelar som ett lag ska. Man har många bra spelare som är bra såväl offensivt som defensivt. Man är riktigt tighta bakåt och är som vanligt en bra bit under 30 skott/match i snitt mot egen kasse. Många säger väl att Kings är ett lag som bygger mycket genom sin stabila defensiv, men jag måste nog ändå säga att man är minst lika bra offensivt. Lagen som möter Kings ser ofta ut att ha väldigt svårt att försvara sig på ett bra sätt. Kings spelar med hög fart och har många tunga forwards som kastar in en massa puckar mot mål. Kings är ett av de lagen som skjuter flest skott mot mål i hela ligan, och trots att man spelar på bortaplan idag så kommer jag att backa Kings att vinna skottstatistiken. Man har ett brett lag där alla femmor är med och skapar målchanser. Det är en anledning till varför jag tror att man kommer ha större chans att ta sig till målchanser än vad Vancouver kommer att ha. Den andra är att jag Kings har svårt att vinna på bortaplan och jag tror man har ganska stor chans att få jobba i underläge under matchen vilket gör att man kommer kasta in det mesta på mål. Tycker även att spelet har goda chanser att sitta oavsett matchresultat.


Kings trycker ofta på och är tunga att möta. När man möttes tidigare i vinter så vann Kings skotten med 36-19, trots att man var i ledning största delen av matchen. Mitt spel idag blir alltså Kings att vinna skotten till oddset 1.80 hos bwin. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden