Vancouver startade med en brakförlust hemma mot Anaheim och lär vara ute efter en gruvlig revansch. Edmonton har haft höga draftval flera säsonger i rad nu och någon gång måste även de unga talangerna börja producera.

  • Match: Vancouver – Edmonton
  • Speltips: Edmonton ML
  • Odds: 2.35 @ Ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/1, 03.05

Vancouver började säsongen svagt och fick stryk med hela 7-3 mot Anaheim. Man var i underläge mer eller mindre hela matchen och ändå lyckades man inte sätta någon större press framåt. Förmodligen pga att man knappt haft någon spelare i laget ute i Europa eller AHL så spelarna är rejält matchotränade. Att man sedan saknar David Booth och Ryan Kesler framåt gör att offensiven känns något trubbig. Vilket man såg igår, även om man ändå gjorde 3 mål. Det var inte det enda problemet. Den nya förstemålvakten Cory Schneider gjorde inget bra första intryck och fick se sig utbytt efter 14 skott och 5 insläppta. Luongo såg inte bättre ut han när han kom in. Man ska dock inte lasta målvakterna för allt med tanke på att försvaret var en ren hönsgård. Nu har de en match i benen, men även här känns det som att det kan finnas lite trötthet. Titta bara på Philadelphia i deras match nu ikväll, man var totalt slutkörda i sista perioden. Två tunga avbräck och en dålig premiärmatch. Det känns som att det kan ta några matcher för Nucks innan de är varma i kläderna. Luongo startar kvällens match.

Edmonton har ett mycket talangfullt lag och det känns som det är en tidsfråga innan man börjar prestera riktigt bra. Man väger fortfarande kanske lite lätt i vissa situationer och man har inte den där riktiga rutinen ännu, men man har såpass duktiga och speediga forwards att man ska kunna röra om lite i Nucks försvarszon. Taylor Hall är skadefri och bildar deras topline tillsammans med Jordan Eberle och Ryan Nugent-Hopkins. Jordan Eberle är en riktig artist och han kommer bli en  av av de allra bsta och mest sevärda spelarna. Redan nu kanske han är Edmontons bästa spelare. Även i andra kedjan finns det talang som till exempel draftettan Nail Yakupov som gör NHL-debut ikväll. Men det finns även en del rutin i laget som väger upp den unga orutinen. Edmonton är ett tekniskt lag som jag tror Vancouver kan få en del problem med. Mer eller mindre hela Edmontons lag har varit igång i Europa/AHL vilket bara får ses som positivt. Håll även ett öga på offensiva backen Justin Schultz. Devan Dubnyk startar i kassen.

Två tunga avbräck och ett matchotränat lag ska spela mot ett lag som har spelare som spelat mer eller mindre hela hösten. Spelet känns givet för mig med tanke på hur Vancouver spelade igår. De är också helt utvilade medans Vancouver har en match i benen. Oddset har gått ner en hel del, men moneyline-oddset på Edmonton hugger jag med den vanliga insatsen 6 units. Ska bli spännande och se Edmonton med tanke på hur mycket talang de har i truppen. Normalt är Nucks favoriter, men gillar oddset och förutsättningarna för Oilers här.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden