Tungviktsmöte i Vancouver när regerande mästarna Chicago kommer på besök. Senast Chicago spelade körde vi på ett överspel i skott, men tyvärr så blev det ett rött resultat då endast ett skott saknades. Idag får samma typ av spel en chans till.

  • Match: Vancouver – Chicago
  • Speltips: Över 56.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 24/11, 04.05

Vancouver tar som sagt idag emot Chicago och det är bäddat för match mellan två riktiga tungviktare. Vancouver har kämpat i ett par matcher för att få en vinst och senast igår mot Columbus så vann man äntligen igen. Resultatet skrevs till 6-2 och anfallsspelet såg riktigt bra ut. Bröderna Sedin var i högform och stod för fem poäng tillsammans. Man har ändå de 5-6 sista matcherna ändå haft ganska fin snurr i anfallszon, men man har helt enkelt inte fått in pucken. Chanser har funnits och jag räknar med att man fortsätter pressa sina motståndare på hemmaplan. Nucks är bra defensivt och släpper inte till alltför mycket skott, men samtidigt får man också kolla på vilket lag dem möter idag. Chicago är ett av ligans klart bästa lag och har också den bästa offensiven. Jag tror det kommer skapas chanser åt båda håll så det räcker och blir över. Linan ligger på låga 56.5 och kanske skulle den upp nåt snäpp enligt mig.

Nucks shots off: 32.6
Nucks shots off at home: 35.63
Nucks shots def: 27.4
Nucks shots def at home: 25.91
Nucks shots against Hawks last 10 games: 31.9

sedin

Chicago vann senast med 6-3 borta mot Winnipeg och det var bra match rakt igenom. Tyvärr lyckades vi inte pricka in skottspelet då det saknades endast ett skott. Första perioden var den som förstörde allting då Hawks satte en hög fart redan från nedsläpp där Jets inte alls hängde med. Jets lyckades få iväg två skott på hela perioden och det känns som att det är där vi förlorade. Nu kör jag återigen på samma typ av spel på Chicago. Man släpper till mycket mer skott på bortaplan än vad man gör hemma och då känns det här givet mot ett starkt hemmalag. Chicago skjuter nästan alltid upp emot 30 skott och oftast tillochmed mer. Tittar man inbördes på den tio senaste matcherna mellan lagen så har hela 8 möten gått över linan. Känslan säger att det går över idag också.

Hawks shots off: 35.0
Hawks shots off on road: 33.10
Hawks shots def: 27.0
Hawks shots def on road: 28.4
Hawks shots against Nucks last 10 games: 33.0


Det är två offensivt skickliga lag och risken finns att man tar ut varandra, men känslan är som sagt på över ändå. Linan känns något låg och andra bolag har lagt den något högre till samma odds. Jag spelar över 56.5 skott till oddset 1.85. Insatsen blir 6 units och spelet hittar ni hos Bwin.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden