NHL trampar vidare när Washington Capitals åker vidare i Kanada för att ta sig an ”svensklaget” Vancouver Canucks. Capitals som är back to back efter seger i gårdagens match på bortaplan mot Calgary Flames med 3-1. Kan Canucks få ordning på sin defenisv efter sju insläppta i lagets förra match?

  • Match: Vancouver Canucks – Washington Capitals
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2.07 @ Unibet
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 2/10, 02:30

Startande målvakter:
Canucks: Ryan Miller Matcher: 5 Impm: 2.71 Räddningsprocent: 90,6%
Capitals: Matche: Impm: Räddningsprocent:

Vancouver Canucks kommer till spel efter en riktig flopp match. Det efter att ha mött Colorado Avalanche på bortaplan. Trots att Canucks fick en drömstart med 1-0 redan efter tio sekunder. Avalanche gjorde 1-1 men Canucks fick en 2-1 ledning innan den första perioden var slut. Men ett rejält spelövertag och bombardemang från Avalanche sida i den andra perioden vände laget underläget till ledning 3-2. Avalanche rivstartade den tredje och gick fram till en 5-2 ledning och kunde till slut vinna med komfortabla 7-3.

Canucks sju första omgångar i årets upplaga av NHL har laget spelat till sig 8 poäng och ligger på en nionde plats i Western Conference. Med en statistik på 4-3-0.
Canucks problem inledningsvis är försvarsspelet och nye målvakten Ryan Miller som inte har fått spelet att stämma. Med en målskillnad på 23-24 snittar Canucks inlednings 6,71 mål per match.

Canucks har haft två hemmamatcher under säsongsinledningen. Det har resulterat i en seger och en förlust. Först besegrades Edmonton Oilers med 5-4 efter straffar för att sedan förlora med 2-4 mot Tampa Bay Lightning i lagets senaste hemmamatch. Totalt har det blivit femton mål och det snittas med 7,5 mål per match.

Canucks kommer till spel utan:
T. Sestito (spelar ev inatt)
R. Stanton (spelar ev inatt)
F. Corrado
B. Horvat

vancouver_200x200V.S washington_200x122

Washington Capitals är back to back efter nattens match på bortaplan mot Calgary Flames. Capitals tog ledningen i mitten av den första perioden. Men med blott tio sekunder kvar kvitterade Flames i powerplay. I den andra perioden gör J. Ward sitt andra mål och Capitals tar ledningen. Den tredje perioden hann knappt börja innan 3-1 kom. Ett resultat som stod sig matchen ut. I helhet var det ett rättvist resultat.

Capitals tog därmed sin fjärde seger på lagets sju första matcher. Med en inledning på 4-2-1 har laget plockat tio poäng vilket gör att Capitals ligger på en fjärde plats i Eastern Conference.
Capitals har inlett säsongen strålande i det offensiva spelet. Med tjugotre mål framåt snittar Capitals 3,28 mål per match. En stabilare defensiv inledning med femton mål insläppta, snittar laget 2,14 mål bakåt per match.

Bortaspelet har varit en godkänd inledning. Med tre spelade bortamatcher har Capitals tagit två segrar och förlorat en match. Ett hittills stabilt försvarsslag på bortaplan med endast fyra insläppta mål på bortaplan medan framåt har laget gjort nio ger ett snitt på 4,33 mål per bortamatch.

Capitals kommer till spel utan:
B. Laich
J. Erskine
D. Orlov
A. Volpatti

Två möten förra säsongen.
Med en varsin hemmamatch under fjolårets säsong resulterade det i en seger vardera. Den första matchen spelades i Vancouver. Där vann hemmalaget Canucks med 3-2.
Den andra matchen spelades i Washington och där vann Capitals med 4-3.
Sen säsongen 1998-1999 har lagen endast mött varandra sexton gånger. Det har resulterat i tolv segrar för Canucks och fyra för Capitals. Noterbart är att nio matcher har slutat över 5,5 mål och sex matcher har stannat på exakt fem.

Får Canucks någon ordning på sitt defensiva spel?
Canucks med ett otroligt svajigt försvarsspel inledningsvis tar emot offensivt starka Capitals. Två lag som har gjort lika många mål framåt på sina sju matcher där skillnaden är att Capitals har varit mycket stabilare bakåt.
Det är två lag som har offensiva kvalitéer och det är lite av en överraskning att Capitals försvarsspel har varit så stabilt som det har varit.
Med Canucks svajiga inledning litar jag inte på hur laget står sig för stunden. Med sju insläppta mål i förra matchen mot Avalanche så är inte försvarsspelet det bästa. Det bör Capitals verkligen kunna utnyttja.
Laget testar nu med att byta målvakt till Ryan Miller som inte har kommit in i sin form från föregående säsonger. Men hittar han formen inatt? Tveksamt.
Två lag som gör mycket mål och spelar historiskt sett målrikt mot varandra. Förra årens möten resulterade i minst fem mål. Canucks vill vinna över allt annat på hemmaplan och öser på med offensiven. Laget skjuter massvis med skott och har full fart. Capitals lär kunna vara något tunga i benen efter nattens match och det kommer gynna Canucks som fått vila några dagar genom att kunna sätta hög press och försöka ta en ny hemmaseger.

Capitals som öst in mål inledningsvis mot ett Canucks som också öst in mål men släppt in fler. Med två offensivt starka lag och som även spelar historiskt målrikt mot varandra ger att oddset på över 5,5 mål inbjudande. Ska Canucks ta med sig alla två poäng ikväll lär laget behöva göra minst fyra mål framåt och jag har svårt att se att Capitals gör mindre än två. 
Mitt spel blir därmed över 5,5 mål till 2,07 hos Unibet.