En toppmatch att vänta när formstarka Vancouver Canucks tar emot St.Louis Blues. Blues som kommer till spel med två raka segrar och har vunnit sina fyra senaste bortamatcher. Canucks kommer däremot från en förlust men laget har tre raka hemmasegrar och har haft det lätt mot Blues under tidigare år. Kan Canucks studsa tillbaka direkt på segerkonceptet eller blir lagets skador kostbara?

 

  • Match: Vancouver Canucks – St.Louis Blues
  • Speltips: Money line St.Louis Blues
  • Odds: 1,91 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 2/3, 03.30

Startande målvakter:
Canucks:
Blues:

Canucks föll något oväntat mot NHL’s sämsta lag Buffalo Sabres på bortaplan med 6-3. Trots att Canucks hade ledningen med 2-1 och kvitterade till 3-3 i början av den tredje perioden kunde inte laget fortsätta vinna utan föll tungt.
Förlusten var Canucks fjärde på lagets tio senaste matcher, 6-4-0.
Laget hade haft en stigande form innan bottennappet senast och Canucks har nu häng på femte platsen i Western Conference, men har bara tre poäng ner till slutspelsstrecket. Just nu står laget på sjuttiotre poäng efter sextioen matcher och befinner sig på en sjätte placering. Det är bara ett poäng upp till femman Winnipeg Jets men man är tätt jagandes av Minnesota Wild som står på samma poäng.

Inne i Rogers Arena i Vancouver har Canucks inte presterat fullt ut. Det har hittills bara blivit sexton segrar, varav fem efter övertid/straffar och hela tolv förluster, varav en efter övertid/straffar. Det gör att Canucks har spelat ihop trettiotre poäng på hemmaplan och är Western Conference tionde bästa hemmalag.
Laget har däremot ryckt upp sitt hemmaspel och har nu tagit fyra segrar på sina fem senaste matcher. I den senaste hemmamatchen besegrades Minnesota Wild med 3-2.

Canucks kommer till spel utan:
A. Burrows (spelar ev inatt)
B. Richardson
R. Miller
C. Tanev
A. Edler
F. Corrado
K. Bieksa

vancouver_200x200V.S st_louis_200x161

Blues kommer till spel back to back efter att ha besegrat Edmonton Oilers på bortaplan med 2-1. Segern satt dock hårt inne och det avgörande 2-1 målet kom med mindre än sex minuter kvar av matchen.
Segern betydde Blues andra raka och den sjätte på lagets tio senaste matcher, 6-4-0.
Med att ha hittat tillbaka till det vinnande konceptet är Blues med igen och krigar om topplaceringarna i Western Conference. Laget ligger just nu på en tredje plats med åttiofyra poäng efter sextiotvå omgångar och har ett poäng till tvåan Anaheim Ducks och fem till ledande Nashville Predators, med en match mindre spelad.

På bortaplan har Blues varit formidabla under säsongen. Laget har spelat trettio bortamatcher och har gått segrande ur arton av dessa, varav sju efter övertid/straffar och förlorat tolv, varav två efter övertid/straffar. Det ger laget en poängskörd på trettioåtta poäng och placerar Blues som Western Conference tredje bästa bortalag.
Laget är nu inne i ett bra stim på bortaplan och har nu NIO segrar på lagets tio senaste bortamatcher. Noterbart är att Blues nu har fyra raka segrar på bortais.

Blues kommer till spel utan:
K. Shattenkirk

Lagens blott andra möte för den här säsongen.
Den första matchen spelades med Blues som hemmalag och där avgick Canucks med segern efter att ha vunnit den tredje perioden med 3-0, slutresultatet blev 4-1.
Segern var även Canucks fjärde raka mot Blues och på lagens tio senaste möten har Canucks sju segrar och Blues tre.
Dom fem senaste mötena i Rogers Arena har resulterat i tre raka segrar för Canucks och fyra vinster på dom fem matcherna.

Vilket lag bryter sin fina form på hemma respektive bortaplan?
Jag tror inte det blir Blues i alla fall. Det på grund av:
1: Blues har ett formidabelt bortaspel, fyra raka segrar och nio vinster på dom tio senaste bortamatcherna och laget är otroligt tunga att möta när laget spelar sitt bortaspel. Man är även det tredje bästa bortalaget i Western Conference.
2: Canucks får inte alls spelet att stämma på hemmaplan utan det är först på slutet segrarna har börjat komma. Laget åkte på en jobbig förlust senast och är på allvar med och krigar kring slutspelsplatserna.
3: Blues har bara en skada medan Canucks har eventuellt sju spelare borta inatt. Minst sex till antalet och fyra av dessa lirare är backar, och inte vilka backar som helst. A. Edler, K. Bieksa, C. Tanev och F. Corrado där framförallt dom tre första spelarna är riktigt tunga tapp.
Sen saknas målvaktsstjärnan R. Miller för Canucks, så det är en klar fördel för Blues i målvaktsfrågan.
Med Blues fantastiska form på bortaplan och med Canucks skador och taffliga hemmaspel ska det mycket till om Canucks ska lyckas besegra Blues för fjärde gången i ordningen.
Det tror inte jag och spelar Blues som segrare inklusive övertid och straffar till 1,91 hos Unibet.