NHL-säsongen trummar vidare och efter drygt tjugo spelade omgångar börjar lagen finna sina platser i tabellerna. Vancouver Canucks ligger precis på den sista slutspelsplatsen och möter New Jersey Devils som ligger utanför slutspelsplatserna. Båda lagen vill mer än gärna vinna matchen. Frågan är då vilket lag av dessa hyfsat formsvaga lag som vinner matchen?

  • MatchVancouver Canucks – New Jersey Devils 
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Canucks
  • Odds: 1,71 @ Ladbrokes 
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 23/11, 04:00

Startande målvakter:
Canucks: 
Devils: C. Schneider

Canucks var/är inne i en tung trend med fyra raka förluster och endast en seger på lagets åtta senaste matcher när laget tog emot Chicago Blackhawks på hemmaplan. Ett revanschsuget hemmalag vände underläge 0-1 till 2-1. Ledningen tappades dock två gånger om till 2-2 och 3-3 men efter kvitteringen till 3-3 visade bröderna Sedin fram sin bästa sida och ”dödade” matchen med två snabba mål och Canucks vann till slut med 6-3.
En seger som blott är Canucks tredje på lagets tio senaste matcher, 3-5-2.

I och med segern behöll laget sin slutspelsplats och efter tjugoen spelade matcher har Canucks spelat ihop till tjugotvå poäng och ligger på en åttonde plats i Western Conference. Canucks har två  poäng upp till sjundeplacerade Los Angeles Kings och har samma poängskörd som nian Winnipeg Jets.

Hemma i Rogers Arena har Canucks inte fått till spelet fullt ut, men spelet på hemmaplan den sista tiden har börjat gått åt rätt håll. Segern mot Blackhawks var lagets tredje på sina fyra senaste hemmamatcher och efter nio hemmamatcher har laget spelat ihop nio poäng. Det gör Canucks till Western Conference tionde bästa hemmalag.

Canucks kommer till utan:
R. Vrbata (spelar ev inatt)
B. Hutton (spelar ev inatt)
B. Sutter

vancouver_200x200 V.S new_jersey_200x200

Devils är också inne i en mindre smickrande bra period och efter 5-1 förlusten mot Edmonton Oilers i den senaste omgångar inkasserade laget sin andra raka förlust och lagets tredje förlusten på sina fem senaste matcher. Blickar vi däremot mot lagets tio senaste matcher har det blivit sex segrar och fyra förluster, 6-4-0.

Förlusterna har sett till att Devils befinner sig utanför slutspelsplatserna. Dock är det inte speciellt långt upp till slutspel då Devils står på tjugoen poäng efter nitton spelade matcher och befinner sig på tionde plats i Eastern Conference. Laget har bara två poäng upp till slutspel med dessutom tre matcher mindre spelad än närmsta slutspelslag.

Bortaspelet har varit lite till och från. Förlusten mot Oilers var lagets andra raka bortaförlust och den tredje förlusten på lagets fyra senaste bortamatcher. Med tio poäng efter nio bortamatcher är Devils Eastern Conference nionde bästa bortalag.

Devils kommer till spel utan:
S. Matteau (spelar ev inatt)
T. Ruutu
P. Elias
R. Clowe

Säsongens andra batalj.
Lagen möttes för bara dryga veckan sedan inne i Prudential Center. En händelserik och målrik match som slutade 3-3 efter fulltid och där Devils kunde ta bonuspoängen i förlängning efter ett avgörande mål i powerplay.
Sett över lagens tio senaste möten har det resulterat i sju segrar för Canucks och tre för Devils.
Lagens fem senaste möten inne i Rogers Arena har Canucks fyra segrar och Devils en. Noterbart är att Canucks har tre raka hemmasegrar mot Devils.

Kan Canucks bygga vidare på segersviten efter segern senast?
Möjligheterna är mer än goda för hemmalaget. Det på grund av:
1. En tung hemmaseger över Blackhawks som satte stopp på fyra raka nederlag och livsviktig seger för självförtroendet. Medan Devils åkte på ett rejält magplask mot Oilers och föll stort efter en svag tredje period.
2. Canucks trivs i regel i matcherna mot Devils. Ett Devils som inte är så pass bra som laget däremot visar i tabellen. Tabellplaceringen stavas C. Schneider och hade laget haft en sämre målvakt hade Devils befunnit sig betydligt längre ner i tabellen. Canucks har sju segrar mot Devils av lagens tio senaste möten och att Devils ska lyckas ta tredje raka segern mellan lagen är jag tveksam till.
3. Canucks kan få tillbaka Vrbata och har få skador i laget. Devils saknar däremot viktige Elias och Ruuto och samtidigt som laget inte har NHL’s bästa bortaspel blir det tufft att få stopp på bröderna Sedin o/c.
Mitt spel blir Canucks som segrare inklusive övertid och straffar till 1,71 hos Ladbrokes.