Ny natt med matcher från NHL där vi bjuds på elva matcher. En av matcherna är mötet mellan Vancouver Canucks – Anaheim Ducks. Canucks som spelade så sent som natten till idag borta mot Edmonton Oilers medan Ducks har vilat en dag. Kan Ducks utnyttja att Canucks är back to back och bryta sin tre raka långa förlustsvit?

  • Match: Vancouver Canucks – Anaheim Ducks
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Ducks
  • Odds: 1,85 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 21/11, 04:00


Canucks spelade match i natten som var borta mot Edmonton Oilers. En målrik tillställning där Canucks kunde gå segrande ur matchen med 5-4. Mycket tack vare massvis av poäng från bröderna Sedin.
Tack vare segern så studsade Canucks direkt tillbaka på vinnarspåret och har nu sju segrar på lagets tio senaste, 7-3-0.
Med den starka poängskörden finner vi Canucks på en tredje plats i Western Conference. Med tjugosex poäng efter nitton spelade matcher är laget endast ett poäng bakom serieledande och motståndet Ducks.
Hemmaspelet har varit bra. Med poäng i fem av åtta hemmamatcher har Canucks spelat till sig tio poäng tack vare fem segar, varav tre efter övertid/straffar och tre förluster. Det gör Canucks till Western Conference åttonde bästa hemmalag.
Canucks förlorade rejält i sin senaste hemmamatch mot Arizona Coyotes. Annars har laget tre segrar på lagets fem senaste.

Canucks kommer till spel utan:
L. Sbisa (spelar ev inatt)
T. Sestito

vancouver_200x200 V.S anaheim_ducks_200x113

Ducks kommer till spel med tre raka förluster. Nu senast föll laget med 4-3 efter straffar på bortaplan mot Calgary Flames.  Även där en svängig tillställning där Ducks tappade en 2-0 ledning till 2-3 men kunde kvittera i slutet av matchen men föll till slut efter straffar.
Förlusten var lagets sjunde på dom tio senaste matcherna och noterbart är att fem av förlusterna har kommit efter övertid eller straffläggning, 3-2-5.
Med lagets oförmåga för stunden att kunna avgöra matcher kommer istället lagen bakom Ducks ikapp. Med tjugosju poäng efter tjugo matcher leder Ducks fortsatt Western Conference men med blott ett poäng.
Bortaplan har varit lagets melodi den här säsongen. Med fjorton poäng efter tio bortamatcher är Ducks Western Conference tredje bästa bortalag. Med en statistik på sex segrar, varav två efter övertid/straffar och fyra förluster, varav två efter övertid/straffar.
Ducks har tagit poäng i fyra raka bortamatcher och har på sina fem senaste matcher två segrar och tre förluster.

Ducks kommer till spel utan:
F. Beauchemin (spelar troligen inatt)
C. Wagner
D. Smith-Pelly (spelar troligen inatt)
D. Heatley
M. Fistric
J. Gibson
B. Lovejoy
K. Palmieri
S. Souray

Ducks trivs mot Canucks.
Lagen har mött varandra en gång den här säsongen. Då vann Canucks i Honda Center med 2-1 efter straffar. Segern var Canucks första mot Ducks på sju försök.
Med Canucks som hemmalag har Ducks vunnit fyra raka matcher och Canucks har endast en seger på lagets åtta senaste hemmamatcher.

Lyckas Ducks vända sin negativa spiral i natt?
Ja jag tror laget lyckas med det.
1: Canucks är back to back och laget hade inte säsongens bästa match. Segern grundlades mycket tacka vare att Oilers bjöd på två mål och att det avgörande 5-4 målet var omdiskuterat.
2: Ducks har spelat bra i lagets senaste matcher men har oförmågan att lyckas avgöra. Men får nu troligen tillbaka två kuggar till laget vilket är bra. Samt att Ducks trivs ofantligt bra på bortais den här säsongen och är Western Conference tredje bästa bortalag.
3: Statistiken mellan lagen. Ducks har sex segrar på lagens sju senaste möten och förlorade först efter en straffläggning tidigare under säsongen. Ducks med fyra segrar borta mot Canucks får en perfekt uppgift att vända på lagets trend mot ett lag dom trivs otroligt bra mot.
Mitt spel blir Ducks inklusive övertid och straffar till 1,85 hos Unibet.