NHL är äntligen igång efter en lång helg utan några matcher. Vancouver var ute på en roadtrip innan uppehållet och är nu tillbaka i Vancouver för att ta emot Anaheim. Det krävs nästan en vinst för Nucks idag om man vill hänga på Anaheim i racet om divisionssegern.

  • Match: Vancouver – Anaheim
  • Speltips: Anaheim ML
  • Odds: 1.92 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/1, 04.05

vancouver_200x200Vancouver gjorde ett ganska bra avslut innan uppehållet förra veckan, trots att man förlorade den senaste matchen mot Tampa på bortais. Idag tar man nya tag på hemmaplan när ledaren i NHL kommer på besök. Det kommer garanterat bli en tuff match och det gör det nog inte lättare att Nucks under ganska många säsonger haft det väldigt tufft mot just Anaheim. Jämför man med starten av säsongen så tycker jag man gått ner sig aningen. Man har inte samma flyt i spelet och det känns som man är lite för beroende av sin första femma med bröderna Sedin och Radim Vrbata. Den femman är den kreativa i Vancouver och det är den som står för det mesta i anfallsväg. Skulle inte den femman fungera som den ska så lider man oftast ganska hårt. Sedinarna är riktigt bra, men har genom åren haft en tendens att vika ner sig när man möter lite tuffare motstånd. Anaheim är ett tungt lag som går mycket på kropp, vilket gör att jag tror att förstafemman kommer få det extra svårt idag. Ducks vet om att det är den femman man ska se upp med och löser man det så löser man även en vinst. Vancouver har heller inte övertygat speciellt på hemmaplan om man ska jämföra med de flesta andra lagen i ligan. Möjligtvis så är det för att man inte ska vara det laget som för matcherna med tanke på att man i princip bara har en femma som kan producera och då borde det också gå bättre att spela på resande fot med tanke på att då kan man lägga prio ett på försvaret, där man faktiskt är ganska bra. Ingen målvakt är bekräftad och man saknar Brad Richardson och Kevin Bieksa.

anaheim_ducks_200x113Anaheim har vi spelat på många gånger den här säsongen och även förra om det spelar någon roll. Man har enligt mig ett komplett lag på pappret där det finns såväl offensiva som defensiva kuggar. Dessutom har man en bra blandning mellan gammal och ung som verkar funka riktigt bra. Laget har även dem en förstafemma som är av yppersta världsklass. Ryan Getzlaf är en njutning att se på i princip varje match med sin styrka och sitt spelsinne. Man har hela säsongen varit relativt stabila och man har aldrig haft den där dippen som de flesta lagen får under en säsong. Målvakten Fredrik Andersen hade ett par tyngre veckor med laget, men som tur var så räddades han ganska ofta av utespelarna som gjorde en hel del mål. Normalt sett är han riktigt duktig och hans avslutning innan det lilla uppehållet var riktigt bra. Man har som sagt haft det ganska lätt mot Vancouver de senaste säsongerna och faktiskt så har Anaheim vunnit 8 av de 10 senaste lagen emellan. Då har man också ett hyfsat stort övertag när det gäller antal skott på mål. Jämför man också lagen så har de båda en varsin riktigt bra förstafemma, men det som skiljer är att jag tycker Anaheim har en större bredd på sina övriga killar. Nu spelar man visserligen på bortaplan idag, men man har varit starka hela säsongen och jag tycker inte heller att Vancouver övertygat speciellt mycket på slutet egentligen. Anaheim är skadefria förutom Eric Brewer som varit borta länge.


Jag tycker Anaheim har en bättre bred än Vancouver och när Nucks inte övertygat på hemmaplan och möter ett lag i storform så är det givet vilka som får min peng idag. Mitt spel blir alltså Anaheim ML till oddset 1.92 hos betsafe. Insatsen kommer att landa på 6 units idag. Vi tror på Ducks!

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden