Under natten till tisdagen så tar Vancouver emot Anaheim och för hemmalaget är matchen otroligt viktig då man är högst inblandade i striden om en slutspelsplats. För Anaheim så är man på relativt säker mark, men en seger till skulle såklart inte sitta fel.

  • Match: Vancouver – Anaheim
  • Speltips: Anaheim ML
  • Odds: 1.95 @ betway
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 10/3, 03.05

vancouver_200x200Vancouver har gjort en helt okej säsong med tanke på förutsättningarna man haft. Laget man har kanske inte tillhör de absolut bästa i ligan, men målet är såklart att ta sig till slutspel, vilket man också borde klara som jag ser det. Just nu ligger man på slutspelsplats, men det är långt ifrån säkert. Det krävs vinster och dagens match är bara en match på den fortsatta resan. Jag tror dock man kommer få det väldigt tufft idag. Man är helt enkelt ett sämre lag än Anaheim och formen talar väl inte heller direkt för hemmalaget ikväll. Dessutom har man inte övertygat speciellt på hemmaplan den här säsongen. Lite likt San Jose faktiskt. Man har ett okej lag, men ett lag som kanske inte ska föra spelet så mycket som man försöker då man egentligen bara har en riktigt farlig femma. Deras spel är mer effektivt på bortaplan när man kan fokusera på att försvara sig i första hand. Just nu har man även ett par jobbiga skador då man saknar bland annat förstemålvakten Ryan Miller. Dessutom saknas Kevin Bieksa, Brad Richardson, Chris Tanev och Chris Higgins. Det är faktiskt rätt viktiga spelare och i en sån här match så hade man behövt dessa killar. Ingen målvakt är bekräftad, men blir ganska säkert Eddie Läck. Han är väldigt ojämn och enligt mig ingen målvakt att lita på, även om han gjort det helt okej i Millers frånvaro.

anaheim_ducks_200x113Anaheim bara fortsätter att vinna och de verkar heller inte få någon formdipp att ta hänsyn till. Laget leder sin division även denna säsong och man stormar mot slutspel. Senast fick man faktiskt stryk, men det var mot ett formstarkt Pittsburgh. Man gjorde faktiskt en ganska bra match, men stoppades av ett stabilt Pittsburgh. Dessutom hade Andersen inte någon superdag i kassen för Ducks. Jag räknar med att man kommer in laddade och revanschsugna idag för då vinner man matchen. Det är skillnad på att möta ett formstarkt Pittsburgh och ett formsvagt Vancouver. Anaheim är också väldigt solida på bortaplan och har ett spel som fungerar överallt. Trots att man saknar ett par killar så vinner man matcher. De som är otillgängliga är Sami Vatanen, James Wisnievski, Matt Beleskey och Tim Jackman. Tittar man också på det historiska mot just Vancouver så har man haft otroligt lätt för dem de senaste säsongerna och man har vunnit nio av de tio senaste lagen emellan. Varför det är så är svårt att svara på, men kanske för att Ducks spelar väldigt fysiskt och på så sätt kan man stänga ner Nucks förstafemma ganska bra. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men räknar med att John Gibson får förtroendet idag då Andersen inte övertygade senast.

Anaheim is 5-0 SU in its last 5 games on the road
Anaheim is 9-1 SU in its last 10 games when playing Vancouver
Anaheim is 5-0 SU in its last 5 games when playing on the road against Vancouver


Jag tycker helt enkelt Anaheim är ett mycket bättre lag än Vancouver för tillfället och det ska jag också försöka utnyttja på bästa sätt. Mitt spel i afton blir alltså Anaheim ML till oddset 1.92 hos betway. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden