Vi närmar oss ytterligare en fin sommarhelg där även väderprognosen utlovar sol i Märsta. Ortens främsta lag i seriesystemet, Valsta Syrianska, får besök från Sundsvall i form av Selånger i en viktig match i tabellens nedre regioner nu när serien väl vänder. För egen del gillar jag det här spelobjektet när vi närmar oss 2 ggr där den knappa favoriten synas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Division 1 Norra
  • Match: Valsta Syrianska – Selånger
  • Spel: Valsta Syrianska
  • Odds: 1,90 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 13/7

Valsta Syrianska har höjt sig något på slutet efter den tröga inledningen där man nu är obesegrat i 3 matcher i följd. Ett något mer vägvinnande spel nu där man har fördubblat sin poängskörd i dessa 3 matcher att jämföra med vad man hade skrapat ihop under de inledande 10 omgångarna. Selånger är en nykomling som har gjort det relativt bra sett till till förväntningarna, även om det har gått något sämre på slutet, att jämföra med motståndets något stabilare period där man endast har plockat en poäng under samma antalet matcher.

Både lagen är i stort ordinarie. Valsta Syrianska kommer till spel med full trupp medan Selånger återfår en spelare efter avstängning, i övrigt samma startelva som mönstras från föregående match.

FDL_6889_5b91b917-e8ea-49c6-9290-9bb8d5580bf4

Som det nämndes i introt, serien vänder i och med helgens omgång där de här lagen möttes förra veckan i en match som slutade 0-0. Enligt uppgift, något förvånande att det slutade mållöst sett till hur många lägen som brändes. Valsta var dem som skapade flest kvalificerade målchanser där man var snäppet bättre över 90 minuter, trots något jobbiga förutsättningar med en lång bussresa upp. Dagens match spelas som bekant hemma på Midgårdsvallen, något jag hoppas ska bidra ytterligare till en grundkapacitet som ska vara högre än motståndets dito.

Valsta Syrianskas lyft förvånar inte nämnvärt där man kan klättra ytterligare någon position. Till den här säsongen har det varit nytt på väldigt många positioner där det har tagit sin tid att spela ihop lagdelarna, där man är något mer bekvämt i spelsättet nu. Även noterbart att Märsta-laget har 4-2-0 mot lagen på den undre halvan av tabellen.

Selånger befinner sig på kvalplatsen nedåt med 2 poäng upp till dagens motståndare. De jag har varit i kontakt med från den här regionen och som har mött laget menar på att man troligtvis inte kommer befinna sig på en högre placering i tabellen än så här när vi väl sammanfattar 26 spelade omgångar. Kvalitetsmässigt ska motståndet ligga högre, om än med inte alltför rejäla marginaler, men tillräckligt för att 1,90 ska kännas spelbart.


Valsta Syrianska spelas som segrare med en medelinsats.

/Puyol