Vallentuna står som värd för serieettan Åkers på onsdagskvällen där hemmalaget mer eller mindre måste ha med sig tre poäng för att ha någon chans på kval uppåt. Frågan är dock om dem tror på det innerst inne? Åkers är ett väldigt bra lag i grunden när de får allt att stämma.

  • Match: Vallentuna – Åkers
  • Speltips: Åkers
  • Odds: 2.05 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 13/1, 19.00

vallentunaVallentuna kom på plats sju i grundserien, faktiskt bara en ynka poäng bakom dagens motståndare Åkers. Idag krävs det mer eller mindre en vinst om man ska ha chans på ett kval uppåt och de som spelar tror säkert på det fortfarande, men samtidigt så måste man vara lite realist och också titta på laget man har och det är inget lag som ska kvala uppåt helt enkelt. Jag tycker det är närmare ett kval nedåt än uppåt om man tittar på spelarmaterialet. Fortsättningsserien har man startat två trepoängare och tre förluster, varav en av dem efter straffar. Nu väntar möte mot ett Åkers som har ganska hög kapacitet i grunden och då tycker jag inte man ska kunna ta några poäng här. Ja, Vallentuna kanske är lite stabilare defensivt sätt, men offensivt ska det skilja en hel del och Åkers spetsspelare borde göra skillnad här. De har faktiskt mötts två gånger den här säsongen och båda gångerna har det slutat med Vallentuna-seger. Det är dags att det blir ändring på det nu.

aker-strangnasÅkers är ett lag som är väldigt svåra att lita på i vissa lägen har jag lärt mig den här säsongen, men ändå tycker jag vi hittar fina odds på dem idag. Man kan slå ett av de bästa lagen i Stockholmsserien för att andra dagen vika ner sig mot ett dåligt Wings till exempel. Under grundserien var man alldeles för ojämna för att kunna blanda sig i toppstriden, även fast man på pappret har ett ganska bra lag. Nu har man startat fortsättningserien med fyra vinster på fem matcher och de tre sista matcherna har varit riktigt övertygande. En 2-4 seger borta mot Väsby är starkt, 5-4 hemma mot starka Haninge efter underläge med 1-4 efter första perioden och senast hela 7-2 borta mot hemmastarka Hammarby. Det känns ändå på något sätt som man varvat upp lite och fortsätter man spela som man gjort senaste matcherna så ska inte Vallentuna vara ett speciellt stort problem för Åkers. Nu tappade man tyvärr Troy Barss förra matchen pågrund av en skada, men offensivt har man såpass mycket kvalité att det ska spela mindre roll. Håller man Vallentuna under fyra mål så vinner man matchen för man lär göra minst fyra mål framåt själva. Tony Lagerström och Björn Jonasson är förmodligen två av seriens absolut bästa spelare.


Åkers är ett bättre lag i grunden än Vallentuna och som man spelat nu under fortsättningsserien så ska dem vara favoriter här utan tvekan. Mitt spel denna afton blir alltså Åkers att vinna under ordinarie tid till oddset 2.05 hos Unibet. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden