Intressant möte om väldigt viktiga poäng, främst då för Villarreal som kämpar för att hålla sig kvar i primera division. Vallecano ligger på mycket säkrare mark och har en europaplats i sikte. Tror på en målfest och spelar därefter.

  • Match: Vallecano – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.89 @ betsafe
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19:45

Vallecano är ett sevärt lag som ofta trycker på framåt och spelar en anfallsglad fotboll, det är därför man framåt snittar 1,5 mål hittills i ligan. Men som vanligt när man trycker på framåt så glöms defensiven bort en smula, och även det visar sig i tabellen över gjorda/insläppta mål. Man släpper in höga 1.7 mål per match och har bara Zaragoza och Gijon efter sig i den tabellen. Kikar vi på resultaten på slutet så är det även målkalas åt både höger och vänster, eller vad sägs om 4-2, 3-0, 5-1 och 4-2? Där har vi resultaten i Vallecanos fyra senaste matcher. Man kommer närmast från en förlust på bortagräs mot Malaga som inte var mycket att snacka om. Siffrorna slutade 4-2 men hade lika gärna kunnat sluta 6-2, försvarsspelet man visade upp höll ingen högre klass.

Man har inga kännbara skador eller några avstängningar.

Diego Costa

Villarreal tog en mycket välbehövlig pinne senast när Marco Senna kvitterade i slutminuten mot Real Madrid. Man ligger precis över nedflyttningsstrecket och har tre poäng till godo på Zaragoza som ligger under strecket för tillfället. Säsongen har varit ett stort fiasko och nu gäller det bara till att samla krafter för att klamra sig kvar i primera division. Kikar vi på Villarreals matcher så har 7 av de 10 senaste gått över linan 2,5 mål. Senaste matchen mot Real Madrid borde också gått över linan då främst Real Madrid brände heta chanser på löpande band, men där slutade det 1-1 alltså. Man har ett dugligt anfall i Ruben/Nilmar som säkerligen kan stänka in någon boll här, men försvaret är inte direkt ligans hetaste och jag tror man får det jobbigt mot Vallecano.

Saknas sedan tidigare gör Rossi och Catala. Tillbaka idag är Borja Valero som är väldigt viktig för anfallet.


Tycker den här har väldigt goda chanser att gå över eftersom inget av dessa lag visat upp något större intresse av att sätta försvarsspelet i fokus. Vallecano kommer komma ut med full fart eftersom man har en europaplats i sikte, och det borde Villarreal kunna utnyttja med kontringar.

Testar även ett målskyttespel på Diego Costa som gjort mål i två raka matcher nu och sett het ut, 2.50 hos unibet och 1/10 units spelas.

/e@sy