Som vanligt hittar vi en måndagsmatch i Spanien och idag bjuds det på Rayo Vallecano – Getafe. Hemmalaget har fin form med två raka vinster i ryggen samtidigt som Getafe haft lite tveksam form på slutet.

  • Match: Rayo Vallecano – Getafe
  • Spel: Rayo Vallecano
  • Odds: 2,20 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Rayo Vallecano placerar sig på en 9:e plats i tabellen just nu och det är mer än vad jag hade förväntat mig av laget. Men man har helt klart en del klasspelare och någon som imponerat extra och blommat ut är självklart anfallare Leo Baptistao. Han har gått mållös fem matcher i rad nu men han är oftast inblandad i målen och har stått för en hel del assist denna säsong. Vidare så är jag även väldigt förtjust i Piti och Dominguez som är fantastiska fotbollsspelare när dom vaknar på rätt sida. Så Rayo har en väldigt fin offensiv med dessa herrar och även defensiven har sett väldigt bra ut på slutet. Man har hållit nollan två matcher i rad nu och det är inte varje lag som åker till Mestalla och fixar det, fråga bara kvällens motståndare Getafe om den saken.

Skadeläget ser bra ut och man saknar endast Rodri och Labaka vilket inte är några tyngre avbräck enligt mig.

Getafe ligger strax bakom Vallecano på en 10:e plats och endast en pinne skiljer dessa lag åt. Men Getafe har haft lite tveksamma prestationer på slutet och har inte vunnit på över en månad då man hemmaslog Malaga med 1-0. Näst senast fick man bara 1-1 hemma mot Osasuna och det var en relativt billig straff som räddade laget på övertid, man skapade inte särskilt mycket där och spelet såg bedrövligt ut. I förra omgången åkte man på en riktig smäll på Mestalla då Valencia kunde vinna med 4-2 efter att ha gjort två mål första sex minuterna av matchen. Och trots att man inte släppt in särskilt många mål över säsongen så tycker jag försvarslinjen ser väldigt svag ut hos Getafe. Mittbacksparet Alexis/Lopo tycker jag inte alls håller någon högre standard och det visade man verkligen senast mot Valencia.

Bortalaget har en del spelare borta idag då Mané och viktiga Pedro León finns på skadelistan. Vidare så är Lacen och Barrada iväg på landslagsuppdrag och även Colunga är utanför truppen. Tillsammans har dessa spelare stått för 6 av lagets 21 mål framåt, så visst kommer det märkas av.


Efter bottennappet mot Zaragoza har verkligen Vallecano imponerat med två raka segrar och en målskillnad på 4-0. Senaste segermatchen mot Levante på hemmagräset var en ren överkörning  och kommer man upp i samma standard här så blir det vinst. Så ettan spelas med en medelinsats till 2,20 hos expekt.

Testar även 1/10 units på Leo Baptistao som målskytt till 2,40 hos expekt.

/e@sy