Match på José Zorrilla idag där Daniel Larssons Valladolid gästas av Zaragoza. Ena laget har problem med många avstängningar och dessutom så var man ute i Copa del Rey i veckan.

  • Match: Valladolid – Zaragoza
  • Spel: Valladolid
  • Odds: 2,14 @ pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Valladolid är ett mittenlag i ligan just nu och det får ses som godkänt för nykomlingarna. Man har inte ett särskilt namnkunnigt lag men man har ett par spelare som slagit igenom med dunder och brak denna säsong. Óscar González har gjort en del säsonger i högstaligan med både Valladolid och just Zaragoza tidigare i sin karriär, men aldrig har han öppnat så här bra. Med sina 8 fullträffar är han laget bästa målskytt och han är en spelare som behöver hålla sig frisk ifall Valladolid ska avancera i tabellen. En annan kille som bär det här laget är tysken Patrick Ebert (bilden) som är en personlig favorit. Två fantastiska mål mot Mallorca senast och den här killen kommer spela för en storklubb i framtiden. Formen för Valladolid har väl varit tveksam på slutet förutom vinsten senast, men man har också haft skadeproblem samt stött på hårt motstånd.

Sastre avstängd här samtidigt som Rueda och Víctor Pérez går skadade. Manucho fortfarande på landslagsuppdrag.

Zaragoza placerar sig på en 13:e plats just nu och är tre poäng bakom kvällens motståndare. Senast i ligan var man ut mot Atlético där man fick stryk med 2-0 efter att knappt haft en målchans på 90 minuter. Man har även varit ut i Copa del Rey i veckan där Sevilla stod för motståndet i en match som slutade 0-0. Man vilade inga tyngre spelare i den matchen och frågan är hur det defensiva mittfältet i Movilla och Apono känner sig i benen efter ganska hårt matchande på slutet. Zaragoza har heller inte gjort mål på två matcher på raken nu och det offensiva spelet mot Sevilla senast i cupen såg inte alls särskilt bra ut.

Stora defensiva problem hos bortalaget idag då herrar Álvaro González, Sapunaru, Jose Mari och Paredes alla är avstängda. Förutom kanske Jose Mari så är alla i stort sett startspelare i Zaragoza en normal dag.


Med de defensiva problem som finns hos Zaragoza samt att man har spelat cupmatch i veckan så tycker jag att hemmalaget har goda chanser till tre poäng här. Blir en medelinsats på den raka ettan!

Testar även två målskyttespel hos hemmalaget:

Óscar González målskytt – 3,40 @ unibet – 1/10 units

Patrick Ebert målskytt – 6,00 @ bet365 – 1/10 units

/e@sy