Match på Municipal José Zorrilla idag då ett pressat Valladolid tar emot överraskningslaget Villarreal. Hemmalaget ligger i botten av tabellen och är beroende av trepoängare nu, men man kommer få det riktigt tufft här.

  • Match: Valladolid – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Valladolid ligger på en nedflyttningsplats just nu och har bara Rayo samt Betis efter sig i tabellen. Inte vad man planerat inför säsongen, men bland annat så har en hel del skador ställt till det i mitt tycke. Framförallt då på offensiva spelare där Óscar och Ebert fått se en hel del matcher från sidan, vilket är ett klart minus. Nu har man haft en väldig lyckosam Javi Guerra (11mål) på topp hittills, men det har visat sig att Valladolid måste göra minst ett par mål för att vinna matcher. Detta på grund av den otroligt svaga defensiv man visat upp den här säsongen, där 47 insläppta mål är sämst i ligan tillsammans med Real Betis. Det är ett snitt på strax över två insläppta mål per match och då är det heller inte så konstigt att man förlorar matcher. Man har två riktigt tunga förluster i ryggsäcken då Granada (0-4) och Athletic (2-4) varit för svåra på slutet. Nu ställs man mot ytterligare en tuff motståndare och man lär se upp när gästerna vänder spelet.

Hemmalaget saknar fortsatt skadade Alcatraz och Sastre. I övrigt inte bekymmer och man kan ställa en stark offensiv elva på planen.

villarrealuche1

Villarreal är den stora överraskningen den här säsongen och laget placerar sig på en fin femteplats halvvägs in i serien. Nu trodde jag absolut inte att man skulle ligga och harva i botten av tabellen, men inte heller att man skulle ligga såpass högt upp. Men man har många rutinerade herrar i laget som varit i högstaligan förut, vilket givetvis är en stor fördel som nykomlingar. Dessutom så tycker jag att man gjort en av ligans bästa värvningar i Giovani dos Santos, som varit helt otroligt bra hittills. Sedan måste man även nämna anfallare Uche, som är glödhet för dagen med sex mål på de tre senaste matcherna. Man har en otrolig speed i anfallet hos den gula ubåten och den kan komma väl till hands idag tror jag.

Hos bortalaget stryker vi Cani, Farinos och Iniguez som varit borta en längre period.


Förväntad matchbild är att Valladolid ändå trycker fram trupperna när man är på hemmagräs och i behov av en seger. Det tror jag kan gynna bortalaget och jag hoppas på många chanser åt bägge håll. Därför spelar jag en insats strax över medel på över 2,5 mål till fina 2,00 hos bet365.

/e@sy