Match på José Zorrilla idag då Sociedad gästar Valladolid. Två lag som har ett liknande spelsätt och jag tror vi kan få se en del mål i den här matchen.

  • Match: Valladolid – Sociedad
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 2,075 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Valladolid börjar få ordning på alla skador i truppen och med detta så har även poängen trillat in på slutet. Man har tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna och stod för en riktigt bra insats när man plockade ner Rayo (3-0) på bortagräs senast. Nu hade man förvisso bara 29% bollinnehav i den matchen, men Rayo är kända för att rulla runt mycket boll utan att direkt komma någonstans, Valladolid var alltså inte utspelade på något sätt. Patrick Ebert (bilden) stod för ett fantastiskt mål i den matchen och han är också Valladolids största hot offensivt, en riktigt underskattad spelare som kan avgöra en match helt på egen hand. Tillbaka från skada är Daniel Larsson som även nätade direkt i comebacken. Med sin fart är han väldigt farlig i spelvändningarna och jag tror han kommer ta en startplats i det här laget så fort han är redo för 90 minuter. Valladolid har gått över 2,5 mål i de fyra senaste matcherna och samtidigt som man visat att man har en giftig offensiv så är försvaret inte lika stabilt. Sociedad har inga duvungar i anfallet och det skulle förvåna mig oerhört om hemmalaget höll nollan idag.

I hemmalaget stryker vi idag Manucho som återigen dragit på sig en skada, även Óscar finns på skadelistan sedan tidigare.

valladolidebert

Real Sociedad har haft ett jobbigt schema på slutet och spelar nu sin tredje match på en vecka. Men det står klart att man inte kan avancera i Champions League så nu är det full fokus på ligaspelet som gäller. Man har även tagit två raka segrar i ligan och senast var det Almeria som fick se sig besegrade med 3-0. Ingen jättematch från Sociedad men man har Griezmann i laget och han sänkte Almeria med två fina nickmål. Fransmannen har en riktigt fin form just nu och han påminner lite om Ebert i Valladolid tycker jag, riktigt snabb och med en fin bössa. Precis som hos Valladolid är Sociedad hyperfarliga i omställningsspelet och när Griezmann och Carlos Vela sätter fart så går det undan. Jag sätter dock ett litet frågetecken för försvarsspelet efter hårt matchande på slutet, dessutom har man viktiga mittbacken Inigo Martinez skadad i dagens match.

Förutom Inigo Martinez har man inga nya avbräck i truppen.


Det känns som detta kan bli en väldigt underhållande match med många chanser åt båda håll. Det brukar även bli målglatt när dessa lag stöter på varandra där de åtta senaste matcherna gått över 2,5 mål. Vi får oddset 2,075 hos bet365för det här spelet och det är helt klart värt en medelinsats.

Testar även två sidospel i matchen:

Över 3,5 mål i matchen – 3,35 @ bet365- 0,5/10 units

Patrick Ebert målskytt – 4.75 @ bet365- 0,5/10 units

/e@sy