Det är Måndag och som vanligt bjuder Spanien på en match från högstaligan, ikväll är det Valladolid och Sociedad som gör upp på José Zorrilla. Jag tycker det är väldigt svårt att tippa 1×2 i den här matchen och går istället på ett målspel. Häng med!

  • Match: Valladolid – Sociedad
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Valladolid ligger på plats tolv i tabellen och det får väl ändå ses som en godkänd inledning av nykomlingarna. Formen är väl sådär om vi ser till de fem senaste matcherna men då har man även stött på benhårt motstånd i form av både Atlético och Malaga på bortagräs, som man dessutom har förlorat mot med endast uddamålet. Det är hemma på José Zorrilla man tagit merparten av sina poäng och man har endast åkt på en förlust här av sina fyra matcher, den förlusten kom i 0-1 kampen mot Real Betis. Laget har en skön offensiv och man har faktiskt gjort mål i fyra raka matcher nu, men defensivt har man även släppt in mål i fyra raka matcher, så det ena leder till det andra verkar det som. Jag förväntar mig att Valladolid tar tag i spelet här och det tycker nog Sociedad är helt ok, för Sociedad är ett lag som gillar att ligga på kontring med snabba spelare uppåt i planen.

Hemmalaget får klara sig utan anfallare Manucho idag som åkte på ett rött kort senast mot Malaga. Men man har Javi Guerra som förmodligen går in och ersätter vilket är ett bättre alternativ i mina ögon.

Kan Greizmann hitta nätet idag?

Sociedad har haft en strulig inledning på säsongen och placerar sig först på plats nummer femton i tabellen. Det är bortaspelet som krånglat där man har fyra förluster på lika många matcher och inte alls spelat särskilt bra. Men man har även mött riktigt bra motstånd i form av tre hemmastarka lag som Barcelona, Mallorca och Levante, så man ska nog inte dra för stora växlar på bortaspelet ännu. Man har ett riktigt bra lag på papperet tycker jag och förmodligen dröjer det inte särskilt lång tid innan man tar den första poängen på bortagräs, något som kan ske redan ikväll. Spelare som Carlos Vela och nyförvärvet ”Chori” Castro har varit för dåliga i inledningen av serien och inte alls presterat som jag förväntat mig. Men Vela tar sig åtminstonde till en hel del chanser så lite bättre skärpa där så kommer det lossna tror jag. Sedan har ”Chori” varit lite skadedrabbad vilket inneburit en del bänknötande för honom, men det är en spelare som kommer bli nyttig när han väl kommer igång.

Bortalaget får klara sig utan målvakt Bravo idag, saknas gör även Elustondo, Cadamuro och Zurutuza. Inga större avbräck då alla förutom Zurutuza varit borta en tid nu.


Ett klockrent spel i mina ögon då jag inte tror hemmalaget går mållösa här, för Sociedad har inte en jättevass defensiv och dessutom en skadad förstakeeper. Sen tror jag det kommer lossna när som helst för Sociedad i målgörandet, man tar sig till en hel del chanser men har inte varit särskilt lyckosamma i avsluten.

Testar även två målskyttespel i matchen:

Carlos Vela gör mål – 3,70 – 1/10 units 

Greizmann gör mål – 5,25 – 0,5/10 units

Bägge dessa odds finner ni hos unibet.

/e@sy