Match på Municipal José Zorrilla idag då Sevilla gästar Valladolid. En match mellan två lag som ligger på säker mark i tabellen och jag tror därför det kan bli en trevlig match med många chanser.

  • Match: Valladolid – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Valladolid placerar sig på en 13:e plats i tabellen och har endast tre poäng upp till kvällens motståndare Sevilla. Med ett betryggande avstånd ner till streckstriden så ska det mycket till för att inte Valladolid spelar i primera division även nästa säsong. Jag har blivit positivt överraskad av det här laget då jag trodde att man skulle hålla till i den absoluta botten av tabellen med tanke på att man inte har ett särskilt namnkunnigt lag. Men flera spelare har klivit fram och jag tänker då främst på Óscar (11mål) och Ebert (6mål) som varit helt fantastiska framåt i planen. Även svensken Daniel Larsson som kom till Valladolid sent på säsongen har varit riktigt bra och parkerar nästan på en startplats nu för tiden. Formkurvan pekar uppåt och jag tycker man spelat en bra fotboll de tre senaste matcherna trots att man bara tagit en vinst. På hemmagräset har man haft en förmåga att spela målglada matcher på slutet och tar vi en titt på de 10 senaste hemmamatcherna så har 7 av dessa gått över 2,5 mål.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som endast saknar skadade Sereno.

Sevilla har haft en säsong som säkerligen de flesta fans vill glömma och blicka framåt mot nästa. En 11:e plats i nuläget innebär att man förmodligen är borta från europaplatserna och det är helt klart en missräkning med tanke på det spelarmaterial man har. Bortaspelet har varit bedrövligt den här säsongen med raden 1-5-10 och en målskillnad på 15-30, siffror som gör att man är ligans näst sämsta bortalag efter Celta Vigo. Tills dagens match saknar man både Medel (avstängd) och Kondogbia (skadad) på mittfältet och det är två väldigt tunga avbräck för defensiven hos Sevilla. Framåt är det inget snack om att det finns kvalité hos det här laget då man har spelare som Rakitic, Negredo, Reyes och inte minst Navas. Men bakåt är det inte mycket att jubla över och jag tycker man har en av ligans sämsta försvarslinjer. Sevillas har spelat väldigt många målglada bortamatcher på slutet och med avbräck på defensiva mitten så tror jag inte dagens match blir något undantag.

Förutom Kondogbia och Medel saknar man även målvakt Beto (skadad) och försvarare Botía (avstängd).


Jag tror som sagt det kan bli en väldigt öppen match detta då inget av dessa lag har speciellt mycket att spela för, något som bjuder in till ett målfyrverkeri. Så det är bara att hoppas på att skärpan i avsluten är där idag så ska vi nog kunna se minst tre mål.

Blir även två sidospel i matchen:

Valladolid över 1,5 mål till 2,62 @ bet365 - 3/10 units

Patrick Ebert målskytt till 5,00 @ bet365 – 0,5/10 units

/e@sy