Vi har en högintressant hängmatch som ska spelas på Municipal José Zorrilla i afton då Valladolid gästas av Real Madrid. Två lag som har enormt mycket att spela för där gästerna jagar ligaguld och hemmalaget vill undvika nedflyttning. Jag tror givetvis att marängerna löser en seger till slut, men mitt spel handlar om hemmalaget här.

  • Match: Valladolid – Real Madrid
  • Spel: hemmalaget gör mål
  • Odds: 1,80 @ betsson
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Real Valladolid har inte haft någon av sina bättre säsonger, varken på eller utanför planen. Lagets stora stjärna Patrick Ebert bråkade sig fri från klubben i mitten av säsongen, och efter detta så har man aldrig riktigt lyft sig. Nu placerar man sig som nästjumbo i tabellen på 35 inspelade poäng, samma skörd som Osasuna har precis ovanför. Men ovanför strecket så hittar vi både Getafe och Almeria på 36 poäng, så Valladolid har med andra ord chans att kliva om tre lag vid en seger idag. Givetvis blir det riktigt tufft med tanke på motståndet, men Valladolid har skakat många bra lag hemma på José Zorrilla den här säsongen. Man vann bland annat över Barcelona (1-0) på hemmagräs, därför tror jag inte alls att man känner sig slagna på förhand här. Valladolid måste plocka poäng och det innebär förmodligen även att man måste göra mål, för jag tror inte att marängerna går mållösa. Målproduktionen har inte varit den bästa under säsongen, men vi ska komma ihåg att Valladolid är ruskigt starka hemma där man även brukar pilla in en kasse. Man är obesegrade i de fem senaste hemmamatcherna där man endast gått mållösa i matchen mot Valencia (0-0).
Hos hemmalaget stryker vi Manucho (skadad) och Rossi (avstängd). Dock inga tyngre avbräck eftersom man får tillbaka Bergdich Álvaro Rubio från avstängningar.

valladolid_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid hade otroligt fin möjlighet att knappa in på Atlético Madrid i toppen, detta efter att Atlético lite oväntat föll mot Levante på bortagräs. Även Barcelona tappade poäng i hemmamötet mot Getafe, så en trepoängare mot Valencia hade satt marängerna i ett fint läge inför slutskedet. Men man blev lite tagna av stundens allvar och lyckades bara fixa ett oavgjort resultat mot Valencia, detta efter att Ronaldo klackat in 2-2 i absoluta slutskedet av matchen. Nu krävs det förmodligen att man går rent i resterande tre matcher, samtidigt som man troligtvis behöver hjälp från Barcelona i sista omgången. Men det är inte bara att vinna på beställning och vi ska komma ihåg att Real Madrid spelat en del matcher på slutet. Ser vi två veckor tillbaka så har man varit i hetluften fem gånger, så det är inte omöjligt att vi har en del trötta ben och huvuden i truppen. Dessutom tycker jag att det är ett väldigt hårt avbräck att högerback Carvajal missar dagens match på grund av skada. Kanske den bästa försvararen i dagsläget och ersättare Nacho är inte alls av samma kaliber.
Förutom Carvajal så får gästerna även klara sig utan Arbeloa, Varane Jesé och Gareth Bale. Tillbaka från skada är Modric som förmodligen går rakt in i startelvan.


Jag tror som sagt inte att Real Madrid går mållösa här, men jämför vi oddsen för hemmamål och båda lagen gör mål så är det inte lönt att chansa. Valladolid har visat fin hemmaform på slutet och ser vi till hemmatabellen så ligger man faktiskt 9:a där. I slutändan så tror jag inte att man orkar stå emot ett guldjagande Real Madrid, men jag tror som sagt att man åtminstone lyckas pilla in en boll bakom Casillas. Testar en insats strax under medel här!

/e@sy