Måndagsmatch i la liga och den här gången är det Valladolid och Real Betis som ska stå för showen. Bortalaget har inte spelat match på tre veckor och borde vara rejält utvilade här, kan man knipa alla poäng?

  • Match: Valladolid – Real Betis
  • Spel: Real Betis +1
  • Odds: 1,76 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Valladolid har som nykomling gjort det över förväntan hittills och står på två vinster och en förlust efter tre spelade matcher. Men vinsterna har kommit mot ganska beskedligt motstånd i form av Zaragoza (1-0) och Levante (2-0), så dessa segrar drar jag inte för stora växlar på. Mot Levante fick man dessutom spela med en man mer i dryga timmen och pangade in båda målen på straff där. Nu senast var man på besök på san mamés och fick stryk mot Bilbao med klara 2-0, i en match där man knappt hade ett skott på mål vill jag minnas. Man kommer förmodligen bli det spelförande laget idag på hemmagräset och det passar Betis som handen i handsken, för man har väldigt kontringsskickliga spelare.

Man har haft ett frågetecken för Oscar Gonzalez inför den här matchen men han verkar vara fit for fight nu. I övrigt har man inga avbräck i truppen.

Rubén Castro, Real Betis

Real Betis har som sagt inte spelat en match på tre veckor då senaste ligamatchen mot Atlético blev inställd. Man har alltså hunnit ladda batterierna rejält här och får dessutom tillbaka mycket viktiga Rubén Castro nu som kurerat sig ifrån en skada. Castro har stått för 44 mål på 77 matcher för Betis så hans betydelse för anfallsspelet är givetvis stor. Man har alltså spelat en mindre match än Valladolid och på dessa matcher har man en vinst mot Bilbao (5-3) och en förlust mot Rayo (2-1). Vinsten kom på bortagräs och jag skulle inte bli förvånad om man tar en hel del poäng på resande fot i år. Man är ett lag som gillar att ligga på kontring och med spelare som Molina och Castro går det undan när man ställer om.

Man får klara sig utan högerback Javi Chica idag som går skadad. Men där kommer förmodligen Nelson in och ersätter vilket är ett minst lika bra alternativ.


Jag ser gärna att Valladolid är det spelförande laget här som sagt, för Betis styrka ligger i att kontra bort sina motståndare. Av det jag sett från Valladolid hittills denna säsong så tycker jag att bortalaget borde fixa minst ett kryss här!

Testar även 2/10 units på Betis till 3,60 hos unibet.

Sen får Rubén Castro 1/10 units på sig som målskytt, 3,00 hos unibet.

/e@sy