De spanska lagen går nu in på sina sista träningsmatcher innan ligan drar igång nästa helg. Segundalaget Valladolid tar emot Rayo Vallecano hemma på Jose Zorrilla, två lag som gjort en hel del mål på försäsongen. Jag tror även det kan bli lite mål i den här matchen och testar därför ett överspel.

  • Match: Valladolid – Rayo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spel: 19:45

Valladolid åkte som bekant ur la liga förra säsongen, då man förlorade den direkt avgörande matchen mot Granada på hemmaplan i sista omgången. Som brukligt så har man därför tappat en del spelare när man nu spelar i andraligan, men det finns fortfarande kvalité kvar i det här laget. Man har fått behålla Oscar Gonzalez, Jeffren, Bergdich och Omar bland annat, spelare som är nyttiga i offensiven. Sedan har man även fyllt på med strikern Oscar Diaz från Almeria, som håller en riktigt bra nivå i segundan. Det är främst i defensiven som jag tycker att man ser bleka ut, där man tappade Rukavina till Villarreal och Mitrovic till Benfica. Det är två spelare som man inte ersätter hur som helst, vilket Valladolid inte heller gjort. Tre träningsmatcher har laget spelat på försäsongen där man har två vinster och en förlust. Man har lyckats göra hela nio mål framåt på dessa matcher och jag tycker som sagt att offensiven är intressant. Nu har man mött en del mindre bra lag i dessa träningsmatcher, men Rayo håller jag inte heller särskilt högt den här säsongen.
Man har starkast möjliga trupp uttagen och jag räknar med en stark elva på hemmagräs.

valladolid_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano stod för en mycket fin slutspurt förra säsongen och klättrade rejält i tabellen. Till den här säsongen har man blivit av med massor av spelare, för andra säsongen i rad. Ekonomin är inte den bästa hos klubben och då lär man sälja av det som kan ge lite flis, samtidigt som en hel del spelare också lämnat laget efter en låneperiod. Det är främst på det defensiva planet som jag tycker att Rayo är försvagade i år, jag har även rekat att laget kommer släppa in flest mål i hela la liga. Arbilla, Galvez och Saul var tre mycket viktiga spelare i defensiven förra säsongen, spelare som inte längre finns kvar i klubben. Man har fyllt på med dussinlirare enligt mig där man till exempel har hämtat Amaya från Real Betis. Framåt är man dock dugliga, speciellt när man ställs mot ett lag som Valladolid. Man har lånat in Pereira samt Aquino från Villarreal, och sedan har man hämtat in Manucho just från Valladolid. Träningsmatchandet för Rayo har inte varit särskilt bra där man har 2-2-1 på sina fem träningsmatcher. Motståndet har nämligen varit riktigt blekt och Rayo har inte imponerat i matcherna. Man har släppt in mål i fyra av dessa matcher, och då snackar vi om en del lag från den spanska tredjeligan som målat på Rayo.


Det känns verkligen som det kan bli målfest här och jag tycker vi erbjuds ett intressant odds för minst tre mål i matchen. Men det är träningsmatch och som vanligt blir det en mindre insats då.

/e@sy