En fredagsmatch i la liga och den utspelar sig på Municipal José Zorrilla mellan Valladolid och Osasuna. Hemmalaget kommer från en riktigt bra prestation på självaste Mestalla och jag tycker man ska ha bra chanser här.

  • Match: Valladolid – Osasuna
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,30 @ expekt
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Valladolid har inte öppnat särskilt bra och placerar sig på en 15:e plats med bara 12 inspelade poäng så här långt. Ändå har man inte förlorat särskilt många matcher ska sägas, utan problemet ligger i att man har alldeles för många kryssmatcher i protokollet. Raden 2-6-5 säger det mesta och kikar vi till lagets tre senaste hemmamatcher så ser vi samma resultat, det vill säga 2-2. Man har fått igång målskyttet på slutet och senaste matchen mot Valencia på bortagräs gjorde man två mål, något som får ses som väldigt godkänt även fast Valencia inte imponerat denna säsong. Men även den matchen slutade 2-2 och man fick ännu ett oavgjort resultat att lägga till samlingen. Valencia borta tror jag dock man är väldigt nöjda med ett kryss, men nu gäller det att vinna matcher och framförallt mot Osasuna som man bara har två poängs försprång på. Med Ebert tillbaka från avstängning spetsar man till anfallet ytterligare och jag tycker vi ska få se två hemmamål här.

Saknas i hemmalaget gör Óscar, Rossi och Victor Perez. Anfallare Manucho är tillbaka från skada och ska vara redo för spel här.

valladolidlarsson

Osasuna har haft det riktigt tungt i inledningen på säsongen och tränarbytet som man gjorde har inte haft något överdriven effekt på spelet. Man parkerar som nästjumbo just nu och kommer in här med två raka förluster på kontot, två förluster där man dessutom blivit nollade. Först blev man totalt utspelade av Sociedad där siffrorna stannade vid 5-0 till slut. Nu senast pressade man på ordentligt mot Almeria, men oförmågan att göra mål straffade sig och man fick istället se sig besegrade med 0-1. Det är inget snack om att man har problem i anfallsspelet och att laget gjort minst mål i hela ligan kommer inte direkt som någon chock för mig. Endast fyra mål har man mäktat med på resande fot så här långt och det är endast Betis som har ett sämre facit på bortagräs. Släppa in mål har man dock inte haft några problem med, man har nämligen släppt in minst två mål i fem av sina sex bortamatcher. Det fina försvarsspelet från förra säsongen är helt bortblåst och därför tror jag att man står inför en väldigt svår uppgift mot Valladolid.

Problem hos bortalaget i anfallsspelet där laget skyttekung, Oriol Riera (5 mål), missar matchen på grund av avstängning. Även Sisi och Nino missar då man går långtidsskadade.


Här ska hemmalaget ha riktigt bra chanser och jag tycker att den raka ettan fungerar lika bra om man föredrar den. Själv går jag på det lite högre oddset då Valladolid kommit igång med målskyttet och Osasuna inte visat upp något större försvarsspel på slutet. Blir en insats strax över medel på det här spelet och jag testar även två sidospel i matchen med en liten slant:

Ebert målskytt – 4,50 @ bet365- 0,5/10 units

Hemmalaget över 2,5 mål – 5,50 @ bet365- 0,5/10 units

/e@sy