Inga matcher från La Liga under lördagen och vi vänder istället blickarna mot segundan som bjuder på en hel del matcher under dagen. Valladolid har mer eller mindre säkrat en playoff-plats och kommer nu gå stenhårt för seger och ta upp kampen om direktplatserna. Enkel vinst mot bottenlaget Osasuna?

  • Match: Valladolid – Osasuna
  • Spel: Valladolid -0,5, -1 (asian handicap)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Valladolid åkte ur La Liga förra säsongen och med tanke på vilka spelare de fick behålla så trodde jag utan tvekan att laget skulle konkurrera om en direktplats tillbaka till finrummet. Nu placerar sig laget på en 4:e plats och med hela 12 poäng till godo på Ponferradina på 7:e platsen (lag 3-6 spelar playoff) så känns en playoff-plats säkrad med fem omgångar kvar att spela. Nu gäller det att ta upp jakten på en direktplats och Girona ligger just nu tvåa med sex poäng till godo på Valladolid. Det borde innebära ett offensivt hemmalag som inte har något att förlora, och det känns som ett farligt Valldolid. Laget har en mycket fin uppsättning anfallsspelare och vi kan bara kika på senaste matchen där både Jeffren och Jonathan Pereira fick nöta en del bänk. Levante-lånet Roger har fått förtroende som spjutspets den senaste tiden och han har gjort det bra med tre mål på de fem senaste matcherna. Valladolid är formstarka med poäng i de fem senaste matcherna, uppdelat på tre vinster och två oavgjorda. Två vinster i ryggen in till dagens match där Leganes (2-0) och Recreativo (3-0) besegrats.

Skadeläget ser bra ut hos hemmalaget och man tvingas därför peta Timor och Alfaro från matchtruppen. Javi Chica och Hernán Pérez är tillbaka efter att ha missat förra matchen.

valladolid_200x200osasuna_200x200

Osasuna är också nykomlingar i segundan men har inte alls gått lika bra som Valladolid under säsongen. En mycket blek 18:e plats i nuläget och laget kommer få slåss hela vägen in på målsnöret för att klara sig kvar. Skifte på tränarposten inför förra omgången mot Mirandes hemma då Enrique Martín tog klivet upp från b-laget, med effekt direkt i och med en 2-0 seger. Men Martín åkte på kärlkramp efter seger och kommer inte finnas med på bänken mot Valladolid. Osasuna har tagit två segrar på de tre senaste omgångarna förvisso, men vi ska komma ihåg att det varit på hemmaplan. På resande fot har Osasuna sex raka förluster med den något mindre smickrande målskillnaden på 1-15. Målskyttet har varit det stora problemet och det är knappast något som är löst trots att man lyckas pilla in några bollar ett par matcher.

Vi har även en del andra problem hos gästerna då vi stryker Nekounam, Mikel Merino, Liassine Cadamuro, Roberto Santamaría, Alex Berenguer och Jordan Loties till dagens match. Nekounam som ligger i influensa är självfallet det tyngsta avbräcket!


Valladolid är det klart bättre laget av dessa två och jag tror Osasuna får leta poäng någon annanstans för att klara sig kvar i andraligan. Hemmalaget har en mycket stark offensiv och gästerna har inte alls samma klass på defensiven som man en gång hade. Valladolid -0,5, -1 spelas därför med en insats strax över medel!

/e@sy