Den tidiga matchen i Spanien denna Lördag utspelar sig på Municipal José Zorrilla där hemmalaget Valladolid tar sig an Mallorca. Två lag vars formkurvor pekar åt helt olika håll och jag väljer att gå på det lag med sämst form. Läs varför!

  • Match: Valladolid – Mallorca
  • Spel: Valladolid
  • Odds: 2,05 @ william hill
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Valladolid är alltså det lag som har en väldigt tveksam form av dessa två lag med fyra raka matcher utan vinst. Men för mig som följer spanska ligan slaviskt vet jag att resultat ibland kan ljuga väldigt mycket, och det tycker jag det gör här. Två av förlusterna har kommit mot Real Madrid och Barcelona, vilket inte är mycket att snacka om. Jag tycker ändå man stod upp väldigt bra mot dessa lag, främst då Real Madrid där man torska med 2-3. Nu senast blev det en klar förlust mot Celta Vigo med 3-1 på bortagräs, inte heller det särskilt förvånande då man saknade lagets tre bästa spelare i Manucho, Óscar och Ebert. Nu är båda Óscar och Ebert tillbaka och det är väldigt mycket plus för hemmalaget, dessa två herrar har stått för 10 av lagets 23 mål hittills denna säsong.

Manucho är ute på landslagsuppdrag vilket är ett litet minus för Valladolid, men samtidigt är det inte något blodigare motstånd man stöter på här.

Mallorca har alltså en ganska fin form med tre raka matcher utan förlust nu, däribland hittar vi faktiskt två vinster. Men precis som i Valladolids fall så tycker jag resultaten ljuger nå enormt här, för jag har sett samtliga matcher på slutet. I vinstmatchen mot Betis borde man inte haft en endaste poäng med sig men lyckades på något sätt göra två mål på två chanser i matchen samtidigt som Betis blåste en hel del. Näst senast mot Atlético hittade man en kvittering från ingenstans i slutminuterna och man ska vara oerhört glada över att Turan och Falcao saknades där. Och nu senast vann man i cupen mot Sevilla som ställde upp med ett otroligt dåligt lag då man hade 5-0 att gå på. Så Mallorca har verkligen haft stolpe in på slutet och jag tror på allvar att det finns risk för att man spelar i segundan nästa säsong. Man har ingen spelidé alls och till stora delar har det handlat om en dribblande Giovani Dos Santos på slutet, och det är ingen Messi eller Ronaldo precis.

Bortalaget verkar få klara sig utan Javi Marquez och det är ett tungt avbräck på den defensiva mitten, en av få spelare som jag tycker skött sig.


Jag känner att jag kunde skriva bra mycket mer om hur dåliga Mallorca varit på slutet, för det har faktiskt sett riktigt bedrövligt ut. Valladolid och deras sätt att spela fotboll gillar jag och när man nu får tillbaka Óscar och Ebert så ska man lösa den här uppgiften, även utan dessa herrar så tror jag man skulle fixa tre pinnar. Anledningen till ett fint odds runt 2,00 är som sagt resultaten på slutet, och det tackar jag för!

/e@sy