En match i la liga idag och den utspelar sig på Municipal José Zorrilla där Valladolid gästas av Malaga. Ena laget har imponerat på mig hittills denna säsong och jag tycker man ska ha goda chanser till tre poäng idag.

  • Match: Valladolid – Malaga
  • Spel: Malaga
  • Odds: 2,70 @ William Hill
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Valladolid har inte öppnat säsongen särskilt bra och ligger på en 16:e plats efter sex spelade omgångar. Det stora problemet hos laget har varit målskyttet då man endast gjort fyra mål framåt hittills. En stor anledning till det har varit alla skador man haft på spelare som ska bära det här laget offensivt, bland annat Óscar och Ebert. Dessa två herrar stod för det mesta framåt förra säsongen och det är givetvis två gigantiska avbräck när de inte kan spela. Till dagens match är det helt klart att Óscar missar matchen och det är även ett väldigt stort frågetecken för Ebert som kommer testas sent. Valladolid kommer från ett 1-1 resultat borta mot Levante och man ska vara glada över att man fick resa hem med en pinne. Nu fick man förvisso en utvisning strax innan halvtid men jag tycker man såg ganska bleka ut innan det också. På tal om utvisningen så ska ytterback Bergdich vara avstängd i dagens match, men förbundet har idag hävt det röda kortet och han kan alltså spela.

Förutom Óscar så saknas även Daniel Larsson, Víctor Pérez och Álvaro Rubio på grund av skador.

malagaportillo

Malaga har gjort det otroligt bra i inledningen av säsongen och det vore en praktskräll om man höll i det här säsongen ut. Man inledde förvisso med två raka förluster mot Valencia (0-1) och Barcelona (0-1), men sedan har man tagit poäng i fyra raka matcher med två vinster och två oavgjorda resultat. Framförallt försvarsspelet har imponerat och det överraskar mig en hel del då man blev av med Demichelis och har Weligton på skadelistan. Malaga är faktiskt det lag som släppt in minst mål i la liga så här långt och målvakt Willy kommer in till kvällens match med tre raka nollor i protokollet. Framåt har Malaga blivit av med det mesta från förra säsongen men det är inget som märkts av inledningsvis. Portillo (bilden) har tagit ytterligare ett steg i rätt riktning och nyförvärvet Bobley Anderson ser riktigt intressant ut. Framför dessa har lånet El Hamdaoui gjort en del mål i början på säsongen och man har även den gamla måltjuven Roque Santa Cruz att slänga in.

I bortalaget saknas Weligton sedan tidigare, även små frågetecken för Duda, Angeleri och Kameni.


Valladolid har som sagt sett knackiga ut inledningsvis på säsongen och utan Óscar samt en småskadad Ebert så känns man väldigt sårbara. Malaga har haft en fin defensiv hittills och jag tror man kan kontraslå hemmalaget idag och resa hem till solkusten med tre poäng i bagaget. Den raka tvåan spelas med en insats strax under medel till fina 2,70 hos William Hill.

/e@sy