Tycker mig hittat ett riktigt bra spel i segundan denna helg då Valladolid tar emot Lugo hemma på Jose Zorrilla. Valladolid har en mycket fin målform för dagen och mot ett bortasvagt Lugo ska vi bara få se två hemmamål. Hög insats!

  • Match: Valladolid – Lugo
  • Spel: Valladolid över 1,5 mål
  • Odds: 1,83 @ unibet
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Valladolid åkte ur La Liga förra säsongen och siktar givetvis på att ta sig tillbaka så fort som möjligt. Det är även en mycket rimlig målsättning då laget fått behålla många bra spelare från fjolårssäsongen. Det är främst offensiven som jag gillar hos Valladolid med spelare som Óscar, Mojica, Jeffren, Bergdich och Diaz. Mycket bra spelare som inte alls hade gjort bort sig i högstaligan. Nu har även Valladolid spetsat till offensiven ytterligare då Jonathan Pereira plockats in. Pereira fick ingen plats i Villarreal och inte heller i Rayo fick han särskilt stort förtroende. Han har inte längden (165cm) med sig som anfallare men det är en kille med mycket stort kunnande. Hattrick i senaste matchen mot Mallorca (5-1) och den här killen kommer bli en grym tillgång för Valladolid.

Kikar vi på målformen hos laget så hittar vi 16 mål på de fem senaste ligamatcherna, där man fixat denna lina vid fyra tillfällen. Endast i bortamatchen mot Llagostera (0-2) grusade det i målskyttet, men då saknades viktiga Óscar och Pereira gjorde bara ett kortare inhopp. Islossning mot ”Mallis” senast alltså och det finns nog en stor portion självförtroende hos laget i det offensiva. Skadeläget ser även det mycket bra ut där endast Sastre och Roger saknades under torsdagens träning.

valladolid_200x200lugo_180x180

Lugo placerar sig på en 15:e plats i tabellen och har ingen större form för dagen. Kikar vi 10 ligamatcher tillbaka så har laget bara mäktat med en vinst, detta på hemmaplan mot usla Tenerife (1-0). Bortaspelet har varit under all kritik denna säsong där laget samlat på sig raden 1-3-6 på 10 bortamatcher. Kikar vi till försvarsspelet på bortagräs så har det inte alls stämt på slutet med 11 insläppta mål de tre senaste bortamatcherna. Ok att man släpper in två mål mot Gijon (1-2), men tre mot Albacete (0-3) och sex (!) i den galna matchen mot Numancia (6-6) är långt ifrån bra. Man lär samla ihop sig till helgens match, annars finns risken att man blir slaktade här.

David de Coz (10/0), Pelayo (4/2) samt Ernesto (0/0) saknades i senaste hemmamatchen mot Mirandes (1-1) och ser ut att saknas även här. Vi lägger även till Jonathan Valle (5/0) på skadelistan då han fick utgå redan efter 10 min mot Mirandes.


Med den målform som Valladolid befinner sig i så tycker jag det är väldigt bra chanser till att man hittar nätet två gånger om här. Pereira har blivit varm i kläderna och frågan är om inte Valladolid har det bästa anfallet i hela segundan just nu. Valladolid över 1,5 mål känns otroligt bra på förhand och här trycker jag till med insatsen. Maxspel!

Kommer även testa mindre slantar på högre mållinor för hemmalaget:

Valladolid över 2,5 mål – 3,50 @ bet365 - 2/10 units

Valladolid över 3,5 mål – 9,00 @ bet365 - 1/10 units

/e@sy