Valladolid tar emot Espanyol på lördagskvällen och här tycker jag mig ha hittat det bästa spelet för helgen i Spanien. Ena laget fullpumpade med självförtroende och det andra laget körda i botten. Går in tungt här!

  • Match: Valladolid – Espanyol
  • Spel: Valladolid
  • Odds: 2,00 @ ladbrokes
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Valladolid stod för en rejäl urladdning senast då man slog tillbaka Rayo Vallecano med hela 6-1 på hemmagräset i senaste ligaomgången. Och just på hemmagräset har man gått bra hittills i år där man har två segrar på tre försök. Enda plumpen kom mot Real Betis då man gav bort 0-1 i slutskedet på matchen genom en målvaktstavla modell större. Förutom segern mot Rayo har man även tvålat dit Levante på hemmagräset med klara 2-0. Så det är en nykomling som kommer med gott självförtroende till den här matchen och jag tror man kommer ösa på ifrån start här. Man har inga större stjärnor i laget men i de matcher jag sett så sliter man hårt för varandra, och det kan bära långt så här i inledningen på säsongen när man har fräscha ben och är skadefria.

Man har nu Patrick Ebert tillbaka från skada och inga andra avbräck.

Pochettino är en pressad tränare.

Espanyol har startat ligan riktigt uselt och nu riskerar tränare Pochettino få sparken om inte poängen börjar trilla in. På sex matcher har man ett kryss hemma mot Bilbao att stoltsera med och står alltså på en pinne. Man har inte heller mött något svettigare motstånd så mer än en pinne ska man ha tagit. Nu senast spelade man på hemmagräs mot ett Atlético utan Falcao i laget och det såg verkligen bedrövligt ut. Det var längesen jag såg ett så dåligt Espanyol och man skrapade fram ett par lama skott på mål under 90 minuter. Man har inte särskilt vassa offensiva spelare med Longo och Stuani som spjutspetsar i laget, sedan verkar en spelare som Simao tappat stilen totalt. Förra året hade man Weiss och Coutinho som offensiva krafter och jag tycker inte man lyckats ersätta dessa på ett bra sätt. Dessutom dras Sergio Garcia som vanligt med skadebekymmer.

Till helgen får man tillbaka Wakaso från avstängning och verkar inte ha några nya avbräck i laget.


Valladolid fyllda med självförtroende och rejält med vind i seglet här mot ett Espanyol som inte alls kan tro på sig själva särskilt mycket just nu. Mitt tips blir att Valladolid vinner det här och att den kära Pochettino är ett steg närmare sparken. Oddset kommer sjunka hos ladbrokes så passa på nu!

/e@sy