Viktig match på José Zorrilla idag när Valladolid gästas av Elche i la liga, två lag som ligger i botten av tabellen och endast fyra poäng skiljer lagen åt. Det är stora avbräck hos hemmalaget i den här matchen och jag tror att Elche kan få resa hem med alla tre poäng i bagaget.

  • Match: Valladolid – Elche
  • Spel: Elche (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,67 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Valladolid har haft en usel säsongen hittills och placerar sig på en nedflyttningsplats efter 22 spelade omgångar. Skadebekymmer har ställt till en del för laget ska sägas, men samtidigt har spelet varit väldigt mycket upp och ner. Det har även varit lite kaos i klubben den senaste tiden då storstjärnan Patrick Ebert bråkade sig fri från Valladolid och istället skrev på för Spartak. Ebert var utan tvekan den viktigaste spelaren i Valladolid och stod för nästan allting framåt i planen. Men nu får man alltså klara sig utan tysken och det gick ju bra näst senast då man besegrade Villarreal på hemmagräs med 1-0. Men jag tycker den gula ubåten var otroligt bleka i den matchen och drar inte för stora växlar på den segern. Efter detta har man även hunnit med att spela 0-o på bortagräs mot ett formsvagt Getafe. Målskyttet har varit ett stort problem på slutet och det blir inte bättre av att man även saknar Óscar (skadad) och Javi Guerra (avstängd) i den här matchen. Tillsammans med Ebert har denna trio stått för 15 av Valladolids 24 ligamål den här säsongen, så det är givetvis hårda avbräck i offensiven.

Förutom Guerra och Óscar så har hemmalaget inga ytterligare avbräck.

elche1

Elche är nykomlingar i la liga och jag trodde helt ärligt att man skulle ligga sopsist så här långt in på säsongen. Man värvade friskt inför säsongen ska sägas, men det man värvade var ingenting som man höjde på ögonbrynen av. Men man har ändå fått ihop ett lag och trots att man ligger långt ner i tabellen så tror jag man är nöjda med att vara på rätt sida strecket. En vinst i kvällens match hade varit riktigt skönt för Elche då man hade utökat avståndet till sju poäng ner till nedflyttningsstrecket, får man istället stryk så ligger man endast en pinne framför Valladolid. Mest press på hemmalaget helt klart och Elche kan ägna sig åt det man gör bäst i den här matchen, nämligen att spela på kontringar. Man har små kvicka spelare i anfallet och det går undan när man vänder på spelet.

I bortalaget stryker vi idag Albacar (skadad) och Damián Suárez (avstängd). Litet avbräck på Damián men samtidigt så har man Sapunaru tillbaka från skada som ersätter utan problem.


Med de avbräck som hemmalaget har i dagens match så ger jag Elche goda chanser till att plocka med sig en seger hem. Spelar man europatipset idag så ska man även ha med tvåan till fina 18% tycker jag. Sätter en mindre insats på Elche med insatsen tillbaka vid oavgjort hos unibet.

/e@sy