Elche har tagit sig uppåt i landet för att under tisdagskvällen ställas mot Valladolid på José Zorrilla. Hemmalaget ligger med i toppen av segundan men har tveksam form för dagen, vilket man även kan säga om gästande Elche. Jag hoppar 1×2 här och riktar istället in mig på ett annat spel.

  • Match: Valladolid – Elche
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Valladolid åkte ur La Liga förra säsongen och fick alltså börja om i Segunda Division. Men man fick behålla stora delar av truppen och inte helt oväntat så ligger man med i toppen av tabellen just nu på en fjärdeplats. Men formen är inte tipp topp då man kommer in till den här cupmatchen med två raka ligaförluster i ryggen. Tränare Rubi pekar på att detta är ett perfekt tillfälle att vända den negativa trenden, trots att han självfallet kommer rotera en del i truppen, som han även gjort i de två föregående matcherna i cupen. Valladolid har slagit ut tunga lag som Gijon (3-1) och Girona (2-0) i cupen hittills, så även fast det blir rotation så är laget starkt. Det är i det offensiva som jag tycker man har den riktiga bredden med spelare som Oscar, Bergdich, Diaz, Jeffren och Omar. Spelare som garanterat platsat i något lag i La Liga. Dubbelmöte är det som gäller och Valladolid lär därför röra på påkarna här och skaffa sig ett fint utgångsläge inför returen. Med det försvarsspel som gästande Elche visat upp så här långt så har Valladolid alla möjligheter att sitta i förarsätet efter dagens match. Men samtidigt kommer man blotta sig bakåt och vi ska komma ihåg att det skiljer en division mellan lagen.
Hos Valladolid kommer inte trion Roger (5/2), Alfaro (1/0) och Rueda (12/1) till spel, då alla går skadade. Mittback Rueda absolut det största avbräcket av dessa tre.

valladolid_200x200Elche_200x200

Elche har haft det tungt inledningsvis på säsongen och placerar sig just nu som nästjumbo i tabellen med 10 inspelade poäng. Det är utan tvekan försvarsspelet som är den svaga länken hos laget då man släppt in hela 27 mål så här långt på 13 matcher. Man ställer sig oftast och svingar chanser med sitt motstånd, och det är en taktik som inte direkt varit vinstgivande så här långt. Det blev en ny förlust mot Sociedad i helgen men trots 0-3 i baken så tycker jag att man spelar väldigt bra. Laget skapade minst lika många chanser som ”La Real”, men det har varit lite dålig skärpa i avsluten. Lagets bästa målskytt är brassen Jonathas som gjort sex mål så här långt, vilket är hälften av samtliga mål som Elche gjort. Nu kommer inte Jonathas till spel i afton och många ser det säkert som ett ordentligt avbräck i offensiven, men jag tar hans frånvaro med en nypa salt. Visst är han en duktigt spelare helt klart, men han skjuter på det mesta och gnäller även på det mesta. Elche har en del kapabla anfallsspelare som jag tycker hamnat i skuggan av brassen så här långt, och nu är det dags att skina mot lite lättare motstånd.
Förutom Jonathas så stryker vi även Aaron och målvakt Herrera.


Fyra av de fem senaste matcherna med Elche har gått över den här linan och det brukar oftast bli svängiga matcher när laget är inblandat. Valladolid vill givetvis ha ett bra utgångsläge inför returen och det är ytterligare en sak som talar för en öppen match. Medelinsats på över 2 mål i matchen där det är pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy