Som vanligt har vi en måndagsmatch i la liga och den utspelar sig idag på Municipal José Zorrilla. Det är Valladolid som tar emot Celta Vigo och hemmalaget törstar verkligen efter en seger i botten av tabellen.

  • Match: Valladolid – Celta Vigo
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Valladolid ligger väldigt pyrt till i botten av tabellen och har bara skramlat ihop 12 poäng så här långt. Trots att man ligger nästjumbo så har man faktiskt ”bara” dragit på sig sju förluster, kan jämföras med Rayo Vallecano som har 11 förluster och ändå ligger en poäng framför. Orsaken till detta är att Valladolid kryssat hela sex matcher och det är ingenting som man klättrar uppåt i tabellen av. Därför är det bara en vinst som gäller idag och jag tror mig kan förvänta oss ett hemmalag som kommer gå rejält på offensiven här, och det finns nog med anfallskraft i det här laget för att göra ett par mål. Patrick Ebert (bilden) är en spelare som jag är extra förtjust i och han skapar oftast chanser på helt egen hand med sin snabbhet och teknik, dessutom har han ett skott som heter duga. Även lagets andra kantspringare, Zakara Bergdich, har kommit igång ordentligt på slutet och varit en av lagets absolut bästa spelare de senaste matcherna. Nu har Valladolid gått mållösa två raka ligamatcher, men här stöter man varken på ett snålt spelande Osasuna (0-1) eller ett Real Madrid (0-4) på bortagräs. Defensiven har dock inte imponerat hos Valladolid och ser vi till de fem senaste hemmamatcherna så har man släppt in hela nio mål.

Hemmalaget får idag klara sig utan avstängda Sastre och även skadade Valdet Rama.

valladolidebert

Celta Vigo har varit mycket upp och ner den här säsongen och placerar sig för tillfället på en 15:e plats, tre poäng före kvällens motståndare. En riktig sexpoängsmatch med andra ord och Celta Vigo kommer in här med en riktigt bra match i ryggen mot Almeria, en match som man till slut kunde vinna med klara 3-1. Det var faktiskt lagets första hemmaseger för säsongen, där man varit betydligt mer lyckosamma på resande fot med tre vinster. Jag tycker även Celta Vigo har ett spel som lämpar sig bättre på bortagräs, för man har väldigt kontringsskickliga spelare med kvicka fötter, bland annat Nolito, Charles, Rafinha och dansken Krohn-Dehli.  Men precis som hos hemmalaget så har inte Celta Vigo haft det bästa försvaret på slutet, där senaste bortamatchen mot Sociedad (förlust 4-3) var rent bedrövligt defensivt. Även målvakt Yoel har tappat på slutet, efter att ha spelat riktigt stabilt under inledningen av säsongen.

Inga större problem hos bortalaget som endast har långtidsskadade Samuel och Bermejo på frånvarolisten.


Vi kommer nog få se ett väldigt offensivt hemmalag idag som nästan måste vinna för att inte halka allt för långt efter. Det kan passa bortalaget väldigt bra och jag tror därför vi får se lite vilda västern med chanser åt båda håll. Bet365erbjuder fina 2,10 för över 2,5 mål och det får sig en insats strax under medel.

Som vanligt blir det även en mindre insats (0,5/10 units) på Patrick Ebert som målskytt, 4,75 hos bet365är helt enkelt för högt med tanke på hur mycket han skapar.

/e@sy