La Liga är äntligen tillbaka efter uppehåll och lördagens andra match utspelar sig på José Zorrilla mellan Valladolid och Betis. Två lag som törstar efter en seger i botten av tabellen, och det är något som jag tror kommer öppna upp matchen.

  • Match: Valladolid – Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Valladolid har gått otroligt tungt på slutet och även fast man vann näst senast mot Celta Vigo (3-0) så var det inget resultat som direkt speglade matchbilden. Det var en väldigt jämn tillställning där Valladolid till slut kunde göra tre snabba mål efter att Celta Vigo åkt på en märklig utvisning. Javi Guerra (bilden) gjorde alla tre målen där och har nu klättrat upp på en tredjeplats i skytteligan (11 mål), delat med Griezmann i Sociedad. Just anfallet är det inget fel på hos Valladolid och jag tycker man allt som oftast skapar en hel del chanser i sina matcher med snabba omställningar. Men försvarsspelet ser allt annat än bra ut just nu och i senaste matchen mot Espanyol (2-4) så var det direkt pinsamt försvarsarbete. Man inledde med att bjuda på en straff och sedan hade Espanyol ett uppdukat smörgåsbord att göra lite som man ville med. På hemmagräs förväntas man spela offensivt och det kan vara farligt mot spelare som Molina och Castro.

Ebert saknas idag och det är givetvis ett avbräck för offensiven, men samtidigt så stöter man inte på ligans bästa försvar idag. Förutom Ebert går även Alcatraz, Heinz och Óscar skadade.

valladolidguerra

Real Betis gjorde ett tränarbyte nyligen och hade nog hoppats på lite mer effekt av det bytet. Förvisso avancerade man i den spanska cupen, men sammanlagda 4-3 på ett lag från tredjeligan imponerade inte alls, speciellt inte då man ställde upp med ett bra lag. Man har även hunnit med två ligamatcher med Garrido vid rodret och där var det verkligen nattsvart i bortamatchen mot Sociedad som man förlorade med hela 5-1. Därför förväntade jag mig ett riktigt taggat Betis i senaste omgången mot Almeria (0-1), där man även spelade riktigt bra fotboll. Men man inkasserade ännu en förlust trots att man pepprade på med chanser, och det är lite typiskt för Betis som har det kämpigt nog just nu. Anfallsmässigt är jag övertygad om att det kommer lossna då Ruben Castro är tillbaka från skada och börjat hitta tillbaka till gammal form. Men försvaret har inte alls imponerat och trots att man skapade en hel del på Almeria senast så släppte man även till väldigt mycket.

Fortsatt lite skadebekymmer hos gästerna som får klara sig utan Braian Rodríguez, Nosa, Vilarchao, Xavi Torres, Perquis och Vadillo.


Det är två lag som är i stort behov av tre pinnar och jag tror därför vi får se lite vilda västern här. Nu saknas det en del offensiva kuggar på planen och därför håller jag ner insatsen något, men samtidigt är 1,95 väldigt bra med tanke på den matchbild jag förväntar mig.

/e@sy