Premiär i la liga ikväll och kvällens match är utan tvekan den mellan Valladolid och Athletic Bilbao. Två offensiva lag och jag förväntar mig en målrik match.

  • Match: Valladolid – Athletic Bilbao
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Valladolid hamnade på en 14:e plats förra säsongen och det berodde mycket på att man var väldigt ojämna i sitt spel och saknade en ordentlig bredd i truppen. Man har ungefär samma trupp denna säsong och det kan givetvis vara en fördel i säsongsinledningen då man redan är ihopspelade och känner till varandra. Topparna i laget är givetvis Patrick Ebert (bilden) och Óscar som stod för det mesta framåt förra säsongen, där Ebert är en av mina favoritspelare i ligan. Men tysken hade stora bekymmer med skador fjolåret och det är en stor anledning till att Valladolid gick knackigt. Men nu är han frisk och han kommer garanterat finnas med från start ikväll.

Däremot får Valladolid klara sig utan Daniel Larsson och Victor Perez som båda dras med skador.

valladolidebert

Athletic Bilbao kommer enligt mig vara säsongens överraskning i la liga. Man har värvat otroligt bra där Benat (Betis), Kike Sola (Osasuna) och Balenziaga (Valladolid) är tre riktigt bra förstärkningar. Llorente har försvunnit från laget men han gjorde heller inte många fans särskilt glada förra säsongen och jag tror inte det är många som saknar honom. Man har ett otroligt bra lag offensivt med spelare som Muniain, Benat, Ander Herrera, Susaeta och Kike Sola, det enda orosmomentet enligt mig är defensiven där man inte alls känns lika vassa. Mittbacksparet var något man laborerade med ordentligt förra säsongen och det känns även nu som en svag punkt.

Bortalaget får idag klara sig utan Aduriz och San Jose, även ett litet frågetecken för Balenziaga.


Jag tror detta blir en sevärd match med många chanser då det är två offensiva lag som möts. Vilket lag som går vinnande ur striden vågar jag inte spela några pengar på, men många mål tror jag på. Håller dock ner insatsen till strax under medel då det är en seriepremiär.

/e@sy