En match ifrån Spanien idag och den hittar vi på José Zorrilla där hemmalaget Valladolid tar emot Athletic Bilbao. Mycket talar för många mål här så jag testar ett överspel.

  • Match: Valladolid – Bilbao
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Valladolid är riktigt roliga att beskåda på hemmagräset och man har raden 5-3-3 här med en målskillnad på 21-13. Endast en gång har man gått mållösa ifrån en hemmamatch och det var i början på säsongen när Betis kom på besök. Efter detta har man 10 raka matcher där man gjort mål och det förvånar inte mig då jag tycker man har en riktigt bra forwardsuppsättning. Nu har man Manucho tillbaka i laget idag och det är givetvis ett plus för hemmalagets offensiv, något som är extra viktigt då man saknar Ebert som blir borta en längre period. Mot ett svagt försvar hos Bilbao tror jag att hemmalaget gör minst två baljor idag.

Förutom Ebert så missar även Víctor Pérez matchen på grund av skada.

Athletic Bilbao stod för en riktigt bra insats senast då man knäppte självaste Atlético på nosen senast och vann med 3-0 hemma på San Mamés. Men på resande fot är man inte alls lika vassa med raden 2-2-6 och mindre smickrande målskillnad på 12-27. Men framåt tycker jag Bilbao är välrustade, det är knappast där problemet ligger. Problemet ligger i att man har ett försvar som är fruktansvärt dåligt enligt mig. Nu höll man förvisso nollan senast mot Atlético senast men det var till stor grund på att Falcao saknades plus att Iraizoz i målet lekte fantomen för en gångs skull.

Bortalaget saknar idag Isma López, Ruiz de Galarreta, Iñigo Pérez, Ekiza, Fernando Llorente och Xabi Castillo. Inga större avbräck trots att listan är lång, kanske att Ekiza må saknas lite.


Hemmalaget med Manucho och Óscar (bilden) offensivt borde kunna trycka dit ett par baljor om Iraizoz har en normal dag i bortaburen. Samtidigt så har även Bilbao en fin offensiv och jag har svårt att se laget gå mållösa här. Målkalas alltså!

/e@sy