Vi inleder tidigt med en match redan till lunch där jag väl att spela spanskt. Värdefulla poäng står på spel i de nedre regionerna av tabellen när vi gästar José Zorrilla för ett möte mellan Valladolid och Almeria. Sexpoängsmatch till trots, ser man i första hand till bortalagets spelsätt så tror jag nog att vi kan bjudas på ett antal kvalificerade målchanser vilket kan vara tillräckligt. Överspelet testas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: La Liga, Spanien
  • Match: Valladolid – Almeria
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ Expekt
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 12.00

Valladolid kommer in till det här mötet med en placering under nedflyttningsstrecket och trenden talar inte direkt framåt, trots att man stod för säsongens sensation tidigare under månaden när Barcelona besegrades. Endast en inspelad poäng i de efterföljande 3 matcherna och en ny förlust senast i Baskien där Real Sociedad var uddamålet bättre på tavlan, även motståndet troligtvis kunde ha stängt butiken något tidigare. Därmed press på Juan Ignacio Martinez och hans manskap inför denna sexpoängsmatch, och även om hemmabanan José Zorrilla har fungerat som något av en livlina (inget annat lag i den undre halvan av tabellen har förlorat färre matcher) men man måste vrida upp vinstprocenten någorlunda om man inte ska halka efter de närmsta lagen man har framför sig.

Hemmalaget kommer till spel med ett tapp i mittlåset där Stefan Mitrovic är avstängd, i övrigt är truppen så gott som intakt bortsett från ett frågetecken på Humberto Osorio.

article (50)

Almeria har varit en sevärd och trevlig nykomling att följa nu på slutet som nu även har en bra vecka bakom sig. En galen tillställning mot Real Sociedad vanns i matchens slutskede med siffrorna 4-3, vilket följdes upp med nya poäng på kontot där ett underläge på två bollar hämtades ikapp till ett oavgjort resultat mot Valencia. Poäng som har bidragit till att man nu placerar sig på rätt sida om strecket, om än med väldigt knapp marginal. Samtidigt noterbart att dessa matcher spelades hemma i sydkusten och nu har man en viss utmaning framför sig i och med att man har gått väldigt knackigt på resande fot. Finns även detaljer att slipa på om man ser till vad som presteras på egen planhalva, framåt har det dock sett riktigt bra ut där bland annat Aleix Vidal (kan omöjligt vara kvar till nästa säsong?) och Liverpool-lånet Suso har varit vassa.

Bortalaget har ett frågetecken på Verza, utöver det saknar man Sebastian Dubarbier på vänsterbacksplats samt ytterligare ett alternativ till backlinjen där Hans Martinez är otillgänglig sedan tidigare.


Tror nödvändigtvis inte att det här behöver bli en tät och låst tillställning sett till de utsatta positionerna i tabellen, framförallt då jag är skeptisk till disciplinen på bortalaget. Däremot svårt att inte charmas av Almeria för tillfället som har bjudit på ett antal underhållande tillställningar på slutet. Lagets 5 senaste matcher har landat på totalt 5, 4, 4, 7 och åter 4 mål. Även om man saknar en riktig striker är man relativt fyndigt och kreativt framåt, däremot så har man inte riktigt kunnat pricka in någon vidare balans där man kan agera något oförsiktigt och övermodigt i defensiven där centrallinjen känns något trög. Valladolid, som inte heller känns alltför tryggt bakåt och nu med en av pjäserna på mittbacken avstängd, var hyfsade på att hitta löpvägarna in i boxen tidigare i veckan men utan att få ordning på avsluten. Anser nog att man ska kunna leta sig till fler möjligheter mot ett mer överkomligt motstånd.

Testar en insats strax under medel på att det blir minst 3 gjorda mål i matchen.

/Puyol