Match på Jose Zorrilla idag där topplaget Valladolid tar emot ett formsvagt Alcorcon. Valladolid stod för en blek insats näst senast hemma mot Lugo men visade senast att man har ett av ligans bästa anfall. Jag tror man löser två strutar här!

  • Match: Valladolid – Alcorcon
  • Spel: Valladolid över 1,5 mål
  • Odds: 1.92 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Valladolid ligger på en 4:e plats i segundan och kommer finnas med och slåss om en direktplats till La Liga i slutändan. Man har fått behålla stora delar av förra säsongens trupp och dessutom kryddat med en klasspelare i anfallet nu på slutet. Jag spelade exakt det här spelet i förra omgången då Lugo kom på besök till Jose Zorrilla, i en match som slutade 0-0. Nu stod inte Valladolid för någon större prestation i den matchen, men samtidigt så skrapade man ihop tillräckligt med chanser för att göra två mål. Det var även ett mycket defensivt Lugo som kom på besök, vilket ställde till det en del för Valladolid. Alcorcon brukar svinga mer vilt med sitt motstånd och får bara hemmalaget in ett mål här så kan det rulla på ordentligt. Med spelare som Mojica, Oscar, Jeffren och Jonathan Pereira så har Valladolid helt klart ett av ligans bästa anfall.

Skadeläget ser bra ut hos Valladolid som endast saknar Tulio de Melo (0/0), Roger (5/2) och Alfaro (1/0) till dagens match. Anfallsspelare alla tre men som ni ser har de inte spelat särskilt mycket och är heller inga avbräck i mina ögon. Jeffren spelade inte senast mot Santander (4-1) men finns nu tillgänglig för spel, vilket är ett plus.

valladolid_200x200alcorcon_200x200

Alcorcon ligger i mitten av ligan och måste nu bestämma sig för om man vill haka på i kampen om en playoff-plats. Det är nio poäng upp till Zaragoza på 6:e platsen och det krävs trepoängare om man vill krympa avståndet. Därför tror jag inte vi får se ett bortalag som går in och parkerar bussen här, som Lugo gjorde senast. Lugo hade en mer utsatt position i tabellen och var mer än nöjda med en poäng. Formen hos Alcorcon är inge vidare och vi får gå tillbaka till december förra året för att hitta senaste vinsten. Det är ingen tvekan om att försvarsspelet varit den stora boven på slutet och det är ett försvarsspel som kommer bli hårt testat idag. 11 insläppta mål på de fem senaste matcherna och då har man ändå inte stött på många tuffa motståndare. Av lagets 36 insläppta mål har 22 tillkommit på bortagräs.

Hos gästerna stryker vi idag avstängda mittfältaren Fausto (17/1). I övrigt har man inga större bekymmer.


Det är hårt i toppen av tabellen och den här typen av matcher måste Valladolid vinna. Man kommer gå hårt för vinsten här och med den anfallsuppsättning man har så tycker jag två mål är rimligt. Alcorcon är inget lag i harmoni för dagen och fansen har krävt att tränare Jose Bordalás kliver åt sidan. Bordalás var själv en anfallare som aktiv spelare och jag tycker det speglar av sig en del på Alcorcons sätt att spela fotboll. Tror på två hemmamål och en insats över medel åker in!

/e@sy