Tycker mig hittat ett fint speltips i segundan idag när Valladolid tar emot Alaves hemma på Jose Zorrilla. Hemmalaget har fått ordentlig fart på målskyttet mot slutet och jag tror man löser två strutar här.

  • Match: Valladolid – Alaves
  • Spel: Valladolid över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Valladolid fick behålla stora delar av truppen från fjolårssäsongen och placerar sig, inte helt överraskande, i toppen av tabellen. En 4:e plats har man i nuläget och med två pinnar upp till Gijon på 4:e platsen så är en direktplats till La Liga helt klart inom räckhåll. Offensiven är riktigt bra hos Valladolid och därför var det lite överraskande att man inte fick fart på målskyttet i början av säsongen. Men mot slutet har det lossnat ordentligt och i de två raka vinsterna laget tagit så har hela nio mål gjorts framåt. Med spelare som Mojica, Óscar, Diaz, Jeffren och Bergdich så ska man förvänta sig en hel del mål från Valladolid. Nu har man även fått in Jonathan Pereira som inte fick tillräckligt med speltid hos Rayo. En mycket duglig spelare på den här nivån som kommer bidra med fart och fläkt i anfallet.

Till dagens match stryker vi Alfaro samt Roger som gått skadade en längre period. Inte heller Leao och Bergdich kommer till start i dagens match. Ett litet avbräck på Bergdich men jag tycker Valladolid har en riktigt bra bredd i offensiven.

valladolid_200x200alaves_180x180

Alaves placerar sig på en 14:e plats i nuläget och formen är väldigt tveksam hos laget. Tre förluster på de fem senaste ligamatcherna har man och senaste hemmaförlusten mot Mirandes (1-3) imponerar inte. Försvarsspelet har inte direkt varit uselt under säsongen men på slutet kan vi se att det inte funkat i de bakre leden, då man har 10 insläppta mål på de fem senaste ligamatcherna. Spelet på bortagräs har varit helt ok under säsongen, men Alaves håller sällan tätt, vilket jag inte tror man gör idag heller.

Hos gästerna stryker vi Jarosik och Rafa Garcia som gått skadade en längre period. Vi stryker även ordinarie backen Migue (17/0) samt anfallare Velez (12/3).


Valladolid har ett mycket kapabelt anfallsspel och med 9-0 på de två senaste ligamatcherna så har man givetvis en hel del självförtroende innanför tröjorna. Tror vi får se två hemmamål här och insats blir strax över medel.

/e@sy